Ο Σπύρος Πετρουλάκης, συγγραφέας του βιβλίου «Σασμός» έδωσε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εκπομπή «Dot Weekend». Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην απόφασή του να γίνει το βιβλίο του σειρά, τους όρους που έθεσε στον Alpha αλλά και πως σχετίζεται η Κύπρος στην απόφαση.

Όπως είπε, τα δύο βασικά πράγματα που ήθελε ο ίδιος ήταν να μην αλλάξει ο τίτλος της σειρά, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν εύηχος, αλλά και να κλείσει η σειρά με το ίδιο φινάλε που έχει και το βιβλίο, δηλαδή με σασμό.

Εξήγησε μάλιστα, η παρότρυνση για τον «Σασμό» ήρθε από τη σύντροφό του. «Ο έρωτας είναι κινητήριος δύναμη για τον άνθρωπο και κάπως έτσι, λειτούργησε και σε εμένα. Η παρότρυνση ήρθε από τη σύντροφό μου. Έχω διάσπαση προσοχής, δυσλεξία και πολλά άλλα προβλήματα μεγαλώνοντας. Δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να διαβάσω ένα βιβλίο και να μην κουράζομαι», είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για τα μηνύματα που ήθελε να περάσει μέσα από το βιβλίο του, ανέφερε: «Ήθελα να δείξω το καλό, πώς πίσω από το μαύρο, υπάρχει και το άσπρο, το φως. Δεν ήξερα εάν θα είχε επιτυχία. Δεν κρύβομαι πίσω από αυτή την επιτυχία όμως, δεν μου αρκεί αυτό. Έχω πολύ δρόμο μπροστά μου. Η κορυφή για μένα είναι ακόμα πολύ μακριά».

Όπως είπε στη συνέχεια της κουβέντας, δεν πίστευε πως το βιβλίο του θα μπορούσε να μεταφερθεί στη μικρή οθόνη. «Δεν πίστευα ότι θα μπορούσε ο “Σασμός” να μπει στην τηλεόραση. Κανένα μου βιβλίο δεν έγραψα, με στόχο να γίνει σειρά. Έχουν γίνει προτάσεις και κάποια βιβλία μου έχουν συζητηθεί για σειρά», είπε.

Περιέγραψε μάλιστα, το πώς ακριβώς του έγινε η πρόταση. «Βρίσκομαι στην Κύπρο το 2019 και έκανα την παρουσίαση του “Σασμού”. Πίσω πίσω, καθόταν ένας κύριος με καπαρντίνα, ένας περίεργος τύπος. Όταν τελειώνει η παρουσίαση και μου λέει “Κώστας Κωστόπουλος, σκηνοθέτης. Θα κάνουμε το βιβλίο σου σειρά”. Δεν τον πίστεψα», περιγράφει.

«Δύο μέρες πέρασαν, με πήρε τηλέφωνο και μου λέει ότι έκλεισε ήδη ραντεβού με την παραγωγή. Ενδιαφέρθηκαν και άλλα κανάλια, αλλά ο Alpha κέρδισε. Δεν ήθελα να αλλάξω τον τίτλο, παρόλο που δεν ήταν πολύ εύηχος. Ήταν μια λέξη που δεν υπήρχε στο λεξιλόγιο, αλλά με μία πολύ ωραία προώθηση που έκανε το κανάλι, όλος ο κόσμος μιλούσε για τον “Σασμό”. Επίσης, δεν ήθελα να αλλάξει το ύφος και το ήθος του βιβλίου και θα ήθελα το τέλος της σειράς να κλείσει με “Σασμό” και συτό θα γίνει»,
 πρόσθεσε κλείνοντας. 

Δείτε όλη τη συνέντευξη του συγγραφέα:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ