Τις τελευταίες εβδομάδες πολλοί καλλιτέχνες στον τομέα του Πολιτισμού έσπασαν τη σιωπή τους και προχώρησαν σε καταγγελίες κάνοντας αναφορά σε βίαια συμβάντα.

Μεγάλη πίεση ασκείται προς τους αρμόδιους για να υπάρξει Δικαιοσύνη και οι ένοχοι να πληρώνουν για τις πράξεις τους.  

Η Ζέτα Δούκα άκρως ευαισθητοποιημένη με την κατάσταση, ενημέρωσε τους διαδικτυακούς της φίλους στο Instagram ότι ήρθε σε επικοινωνία με τη σύμβουλο του κ. Μητσοτάκη, Κύρα Κάπη. Σύμφωνα με την ανάρτηση της δέχθηκε τη δέσμευση της Κυβέρνησης για στήριξη όλων όσων έχουν πέσει θύματα βίαιης μεταχείρισης στον τομέα του Πολιτισμού. 

Συγκεκριμένα έγραψε: 

“Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ανοιχτή επιστολή που ανάρτησα προς τον ίδιο και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ήρθε σε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μου μέσω της συμβούλου του κ. Κύρας Κάπη. Μου μεταφέρθηκε η πλήρης στήριξη του πρωθυπουργού στον αγώνα απέναντι σε κάθε μορφή βίας, καθώς και το γεγονός πως έχει ήδη δοθεί εντολή στο υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα στον κύριο Γιατρομανωλάκη, να προβεί στη θέσπιση κώδικα δεοντολογίας που θα κατοχυρώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού. 

Από την πλευρά μου επισήμανα ότι εκτός των παραπάνω πρέπει να υπάρξει άμεση ευαισθητοποίηση και δυναμική παρέμβαση σύσσωμης της Πολιτείας και των εισαγγελικών Αρχών, προκειμένου να τύχουν πλήρους διερεύνησης τα καταγγελλόμενα αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρους ανηλίκων ή νεαρών ατόμων, ακόμη κι αν αυτά έχουν τυπικώς παραγραφεί εξαιτίας του υπάρχοντος νομοθετικού μας πλαισίου, το οποίο χρήζει εκσυγχρονισμού σε αυτό το πεδίο. Είναι σημαντικό να αισθανθούν τα θύματα τέτοιων ειδεχθών πράξεων, τα οποία ακόμη φοβούνται να βγουν να μιλήσουν, ότι η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη είναι στο πλευρό τους και τα στηρίζει. Η κα Κάπη με διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει το σύνολο της συνομιλίας μας στον πρωθυπουργό”

Δείτε την ανάρτηση:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ