Καλεσμένος στο “Τετ α τετ” και του Τάσου Τρύφωνος, ήταν το βράδυ Δευτέρα ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκκης, όπου μίλησε για πολλές πτυχές της ζωής και της καριέρας του.

Ο Κύπριος επιστήμονας θέλησε να μιλήσει πρώτη φορά για την γυναίκα της ζωής του, Νάντια και να περιγράψει το σκηνικό της απόφασης τους να επιστρέψουν στην Κύπρο.

Μάλιστα, ο ίδιος διέψευσε τα δημοσιεύματα που ήθελαν τη σύζυγό να είναι μουσουλμανικού θρησκεύματος και να αποκαλύπτει πως η ίδια πιστεύει στον αγνωστικισμό.

Εδώ στην Κύπρο παντρεύτηκα, αλλά μέναμε μαζί και στην Αμερική. Είχα μια σοβαρή σχέση στην Νέα Υόρκη που αργότερα έγινε η σύζυγός μου. H Νάντια είναι Μαροκινής καταγωγής, γεννημένη στο Παρίσι και δικηγόρος. Δεν είναι μουσουλμάνα στο θρήσκευμα, είναι αγνωστικιστής. Ήταν δικηγόρος στην Νέα Υόρκη, αποφάσισε να κάνει το διδακτορικό της στην Γαλλία και γνωριστήκαμε μέσω κοινών φίλων στην Νέα Υόρκη. Ήταν έρωτας από την πρώτη ματιά. Έπρεπε να δούμε τι θα κάνουμε με τη ζωή μας, η Νάντια ήθελε να κάνει το διδακτορικό της Γαλλία, εγώ είχα πάρει μια θέση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, οπότε θεωρήσαμε καλό να επιστρέψουμε πίσω στην Κύπρο. Ήθελα πάντα να επιστρέψω και η θέση που μου είχε δοθεί ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για να δημιουργήσω τις ερευνητικές μου δραστηριότητες εδώ στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έτσι αποφασίσαμε να έρθουμε εδώ να ζήσουμε, ήταν ένας συνδυασμός και των δυο και νομίζω αν είχα να ξαναπάρω μια τέτοια απόφαση θα την έκανα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Αποφασίσαμε την Λευκωσία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ