Λένε ότι είναι ένα από τα καλύτερα παιδιά της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας και… έχουν δίκιο.

Ταλαντούχος, προσιτός, ευγενικός και πάντα χαμογελαστός ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές. Το πρώτο σχόλιο που θα ακούσεις για αυτόν είναι η εξωτική του ομορφιά… Λίγες ώρες όμως μόνο μαζί του, θα καταλάβεις ότι το ταλέντο του, η πορεία στον χώρο της μουσικής και η γλυκύτητα του ως άνθρωπος ξεπερνούν την εξωτερική εμφάνιση (και ας βγήκε στους 20 πιο ωραίους άνδρες του κόσμου από το Entertainment το 2008) και είναι αυτά που θα μείνουν στην θύμισή σου, όταν τον ακούσεις ξανά.

Ακολουθήστε μας στα social media για να μαθαίνεις όλα τα νέα της showbiz

Ο Κώστας Μαρτάκης, δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν πια.  Οι συνεργασίες που έχει κάνει, η επιτυχημένη δισκογραφία, το χαμηλό προφίλ στα προσωπικά του και η διαχρονικότητα του στο χώρο τα τελευταία 15 χρόνια, αποδεικνύουν ότι το “πυροτέχνημα” της pop έχει μείνει στον ουρανό της μουσικής και λάμπει σήμερα, ακόμα πιο πολύ.

Ο ίδιος μίλησε στο HELLO! Cyprus και εξήγησε γιατί έγινε ένας “Άλλος άνθρωπος” τα τελευταία χρόνια και μέσα από το νέο του τραγούδι συστήνεται ξανά με μια καλοκαιρινή επιτυχία.

Ποια είναι η πιο ακραία εκδήλωση θαυμασμού που βίωσε σε καμαρίνι, ποιες μεγάλες επιτυχίες ερμήνευσε πρώτος αλλά εμείς τα ακούσαμε από άλλους τραγουδιστές; Ποιο τραγούδι ήταν “παραγγελιά” για να το αφιερώσει στη κοπέλα του; Ποια αρνητικά σχόλια έχει ακούσει και έχει ξεπεράσει, τί δεν ανέχεται αλλά και γιατί θέλησε να γίνει ένας… “Άλλος άνθρωπος”, στην συνέντευξη που ακολουθεί.

Κυκλοφορείς νέο τραγούδι με τίτλο «Άλλος άνθρωπος», από΄την Heaven Music. Μίλησε μας για το νέο σου επαγγελματικό βήμα;

Νέο τραγούδι, σε στίχους Γρηγόρη Βαξεβανέλη και μουσική Χρήστου Σαντιγκάι, με τους οποίους στην “καραντίνα” ήρθαμε πολύ κοντά. Η χημεία μας ήταν πολύ μεγάλη. Το έχω λατρέψει το τραγούδι, γιατί έχω αλλάξει και εγώ ως άνθρωπος. Είχα ανάγκη να ανανεωθώ.

Ο έρωτας είναι αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής μου. Δεν ζω αν δεν είμαι ερωτευμένος και αυτό το εκφράζω και μέσα από τα τραγούδια μου. Και είμαι ερωτευμένος και καλά στην προσωπική μου ζωή.

Το «Άλλος άνθρωπος» είναι ένα καλοκαιρινό τραγούδι που είχα ανάγκη να πω για να μεταδώσω αισιοδοξία και μετά την καραντίνα. Είναι ένα διασκεδαστικό τραγούδι με ωραίο ρυθμό, από τα πιο ωραία μου καλοκαιρινά τραγούδια και είναι και ερωτικό. Ο έρωτας είναι αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής μου. Δεν ζω αν δεν είμαι ερωτευμένος και αυτό το εκφράζω και μέσα από τα τραγούδια μου. Και είμαι ερωτευμένος και καλά στην προσωπική μου ζωή.

 

Πότε άρχισε μέσα σου η ανάγκη ριζικής αλλαγής και ποιος είναι ο λόγος που την αποφάσισες;

Η αλλαγή ολοκληρώθηκε πριν την “καραντίνα”. Είναι μια αλλαγή, τριών τεσσάρων ετών και άλλαξα τα πάντα. Ό,τι μπορείτε να σκεφτείτε. Άλλαξα σπίτι, επαγγελματικούς στόχους, τρόπους που βλέπω τα πράγματα, νοοτροπία, έκανα μια ολική αλλαγή και έγινα ένας… άλλος άνθρωπος.

“Έγινα ένας άλλος άνθρωπος τα τελευταία χρόνια. Θέλω συνεχώς αλλαγές, δεν είμαι του μετρίου.

Ο λόγος της αλλαγής είναι γιατί έπρεπε να κλείσει ένας κύκλος. Θεωρώ ότι πρέπει να ανοίγουν καινούργιοι, από το βαλτώνεις και να μένεις στο ίδιο σημείο εξυπηρετώντας κάποιες καταστάσεις. Είναι καλό να αλλάζεις. Δεν μου αρέσει να είμαι στάσιμος και θέλω συνεχώς αλλαγές, δεν είμαι του μετρίου.

Άλλαξες και επαγγελματικά τρόπο σκέψης ή ρεπερτόριο, γιατί παρατηρούμε μια αλλαγή σε πιο λαϊκούς ρυθμούς;

Μεγαλώνοντας παραμένει το pop γιατί με αυτό συστήθηκα στον κόσμο, αλλά μεγαλώνοντας έχω ανάγκες να ανοίξω τους ορίζοντες μου. Δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες, pop ή λαϊκό, γιατί στην ουσία είναι το ίδιο ως όρος… είναι τραγούδια για τον λαό. Αλλά ναι, αν το θέτεις έτσι επικεντρώνομαι και σε πιο λαϊκά κομμάτια μέσα από τα τραγούδια μου.

Αναθεώρησες φιλίες και σχέσεις;

Αν αρχίσουν οι αλλαγές παίρνει το ένα ντόμινο το άλλο. Φιλίες απομακρύνθηκαν, άλλες έγιναν πιο στενές, άλλες πιο αραιές.  Αλλά η μεγάλη αλλαγή είναι η μετακόμιση από τα Νότια στα βόρεια προάστια που έκανα.

Όταν ερωτεύομαι τα δίνω όλα… Έχω χωρίσει, στο παρελθόν γιατί η σύντροφός μου είχε αλλάξει τελείως από την αρχή της σχέσης.

Έχεις αλλάξει τελείως ως άνθρωπος για έναν άλλον άνθρωπο, όπως λένε και οι στίχοι του τραγουδιού;

Γενικά ως άνθρωπος ενώ όταν ερωτεύομαι τα δίνω όλα, κρατώ τις αρχές μου και τα πιστεύω μου. Το ότι δίνομαι ολοκληρωτικά δεν σημαίνει όμως, ότι αλλάζω νοοτροπία και τρόπο σκέψης. Πρέπει να κρατάμε τον χαρακτήρα μας και να διατηρούμε την αυθεντία της προσωπικότητάς μας. Είναι ωραίο να μοιάζεις με την σύντροφό σου αλλά δεν είναι ωραίο να αλλάζεις τελείως. Το μεγάλο πρόβλημα στις σχέσεις είναι ότι αλλάζουν μέσα σε αυτές για να είναι αρεστοί, χάνοντας τον χαρακτήρα τους. Έχω χωρίσει, στο παρελθόν γιατί η σύντροφός μου είχε αλλάξει τελείως από την αρχή της σχέσης.

Σε μια αναδρομή στα τραγούδια που έχεις πει. Ποιο ξεχωρίζεις και αν έχεις συγκινηθεί με κάποιο από αυτά;

Όλα τα τραγούδια μου, με συγκινούν και λένε κάτι στην «ψυχή» μου. Το τραγούδι που με δυσκόλεψε πιο πολύ στο στούντιο, γιατί έχω ζήσει τους στίχους, ήταν το “Εγώ θα φύγω”.

Με έπιαναν τα κλάματα και γινόμουν κουρέλι όταν η ηχογραφούσα το τραγούδι “Εγώ θα φύγω”. Ο στίχος που με διέλυε πιο πολύ ήταν «πονάει διπλά η  μοναξιά όταν την ζεις με συντροφιά». Το έχω ζήσει και ένιωθα διπλά μόνος μου. 

Διαλυόμουν κάθε φορά που ξεκίναγα να το πω, πήγα τέσσερις φορές στο στούντιο να πω για να το ολοκληρώσω. Ο στίχος που με διέλυε πιο πολύ ήταν «πονάει διπλά η  μοναξιά όταν την ζεις με συντροφιά». Με έπιαναν τα κλάματα και γινόμουν κουρέλι. Το έχω ζήσει και ένιωθα διπλά μόνος μου. Ήταν το πιο δύσκολο τραγούδι να ερμηνεύσω όσον αφορά σε συναισθηματικό κομμάτι.

“Το γλυκό κορίτσι” το έχω αφιερώσει… Ήταν ο λόγος που γράφτηκε το τραγούδι. Ήταν “παραγγελιά” δική μου για να αφιερώσω στην κοπέλα μου ένα τραγούδι.

Έχεις αφιερώσει κάποιο τραγούδι σου στην σύντροφό σου;

Έχω αφιερώσει το «Τι γλυκό κορίτσι είσαι εσύ…». Βασικά ήταν ο λόγος που γράφτηκε το τραγούδι. Ήταν “παραγγελιά” δική μου στον Σιγανό και τον Βαλεντίνο για να αφιερώσω στην κοπέλα μου ένα τραγούδι. Δεν είμαστε ακόμα μαζί, αλλά ήταν ένα τραγούδι που το έκανα με πολύ αγάπη και όταν τύχει και έρθει σε κάποιο live μου, υπάρχει μια γλυκιά αναδρομή στο παρελθόν.

Έχεις ερμηνεύσει κάποιο τραγούδι πρώτος αλλά μετά να το ερμηνεύσει και να το κυκλοφορήσει διασκογραφικά κάποιος άλλος τραγουδιστής.

Είχα πει με διαφορετική μουσική, του Μαζωνάκη « Το Θαύμα». Το τραγούδησα εγώ πρώτος αλλά όταν το άκουσα από τον Γιώργο και έγινε επιτυχία, χάρηκα. Δεν είναι όλα τα τραγούδια για εμάς, το τραγούδι πήρε τελικά τον δρόμο του.

Το “Θαύμα” του Μαζωνάκη και το “Ενδεχόμενο” της Αμαρυλλίς, τα είχα τραγουδήσει πρώτος στο studio. Τα τραγούδια πήρα τον δρόμο τους στην συνέχεια και χάρηκα με την επιτυχία τους.

Εσύ το απέρριψες;

Το απέρριψα εγώ το τραγούδι, γιατί θεωρούσα ότι ήταν παραπάνω λαϊκό (εκείνη την χρονική στιγμή) από όσο θα ήθελα εγώ. Έχω ερμηνεύσει πρώτα και το τραγούδι της Αμαρυλλίς «Το ενδεχόμενο», το οποίο το λάτρεψα.

Έχεις ζήσει κάποια ακραία εκδήλωση θαυμασμού;

Ναι, έχω βιώσει μια πολύ έντονη και εκδήλωση θαυμασμού και ντράπηκα πάρα πολύ. Ήρθε θαυμάστρια στο καμαρίνι μου και ήθελε να υπογράψω στο στήθος της και το έκανα, αλλά αισθάνθηκα μεγάλη αμηχανία, γιατί μπορεί να μην μου φαίνεται στην πρώτη ματιά αλλά είμαι πολύ ντροπαλός.

Έχω δεχθεί ακραία εκδήλωση θαυμασμού, όταν θαυμάστρια μου ήθελε να της υπογράψω στο στήθος. Ντράπηκα πολύ…”

Έχεις δεχθεί κάποια πιο ακραία μηνύματα στα social media;

Έχω δεχθεί φωτογραφίες… Αλλά όποιον καλλιτέχνη και να ρωτήσεις θα σου πει ότι στέλνουν πολλά τέτοια μηνύματα πια. Σε αυτά τα μηνύματα δεν απαντάς, όσο ωραίο και ελκυστικό και να είναι το αποτέλεσμα. Εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει αυτός ο τρόπος προσέγγισης.

Ποια αρνητικά σχόλια έχεις ακούσει και σε έχουν ενοχλήσει;

Η κριτική είναι καλοδεχούμενη. Δεν μου αρέσει όμως η εμπάθεια. Η κριτική αν δεν έχει εμπάθεια μπορεί να με εξελίξει και στο τέλος να αρέσω και σε αυτούς που ασκούν την έντονη κριτική. Για μένα είναι μεγάλο σχολείο η κριτική. Όταν κάποιον δεν τον ξέρεις ή δεν τον έχεις ακούσει όμως, και αρχίζεις να σχολιάζεις δεν μου αρέσει και δεν το θεωρώ σωστό.

Το πιο σκληρό σχόλιο που έχω ακούσει που το θεωρώ και αισχρό ήταν στις αρχές όταν σχολίαζαν ότι είμαι «ατάλαντος» και «άφωνος». Η κριτική είναι καλοδεχούμενη. Δεν μου αρέσει όμως η εμπάθεια.

Το πιο σκληρό σχόλιο που έχω ακούσει που το θεωρώ και αισχρό ήταν στις αρχές όταν σχολίαζαν ότι είμαι «ατάλαντος» και «άφωνος». Το ότι είναι νέος και άπειρος ένας τραγουδιστής, το δέχομαι, το να πεις ατάλαντο όμως έναν άνθρωπο που δεν τον ξέρεις, το θεωρώ αισχρό. Συγκεκριμένα, υπήρχε ένας άνθρωπος σε τηλεοπτικό σταθμό, και ενώ είχε γραμμή να με «κράζουν», όταν γνωριστήκαμε τα πήρε όλα πίσω και άλλαξε και την “γραμμή” του καναλιού.

Πολλές φορές (ειδικά στις αρχές) είχες ακούσει και σχόλια ότι η εμφάνιση προέχει της φωνής, ειδικά όταν ανακηρύχθηκες και από το περιοδικό Εntertaiment στους 20 πιο ωραίους άνδρες της Υφηλίου.

Συμβαίνει η εξωτερική εμφάνιση να προτρέχει της φωνής στα αρνητικά σχόλια που είχα ακούσει. Ισχύει ότι είχα βγει στους ομορφότερους άνδρες το 2008. Δεν είναι κατάκτηση που την δούλεψα, γιατί δεν έκανα κάτι. Όταν το έμαθα εντυπωσιάστηκα και χάρηκα αλλά δεν είναι κάτι που είμαι περήφανος.

Ακολουθήστε το HELLO! Cyprus στο Instagram για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των stars 

Τα σχόλια για την εξωτερική μου εμφάνιση τα έχω ζήσει πολύ και νευρίαζα, γιατί δεν είμαι μοντέλο ούτε ατραξιόν εμφάνισης. Αυτά τα σχόλια ότι είμαι όμορφος χωρίς να λένε κάτι για την δουλειά μου και να ακούνε τα τραγούδια μου, με έκαναν να δουλέψω πολύ σκληρά, όχι για να αποδείξω στους άλλους κάτι αλλά γιατί δεν αρέσει σε μένα να σκέφτομαι ότι κάτι δεν μπορώ να το κάνω.

Και το απόδειξες περίτρανα με την 15ετή πορεία σου και την συνέχεια. Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου σχέδια;

Είμαστε σε αναμονή για επίσημες ανακοινώσεις και ημερομηνίες για τις συναυλίες που θα κάνουμε φέτος. Ο κόσμος έχει ανάγκη να ξεχαστεί και να βγούμε από το σπίτι μας. Θα υπάρχουν συναυλίες και σύντομα θα είμαι και στην Κύπρο, γιατί μου έχει λείψει πάρα πολύ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , , , , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ