Νατάσα Τουρζά: Μιλάει πρώτη φορά για την αποβολή που βίωσε και συγκινεί

“Ο πόνος δεν μετριέται με το μήνα κύησης και το χρόνο ζωής κάποιου…”

Μια άγνωστη περιπέτεια της ζωής της αποκάλυψε για πρώτη φορά η Νατάσα Τουρζά, σύζυγος του Γιώργου Ρούσσου!

Με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης για τη νεογνική απώλεια και την απώλεια κύησης, θέλησε να εξομολογηθεί την αποβολή που είχε βιώσει στο παρελθόν και να “ανοίξει” την καρδιά της. Η ίδια εκμυστηρεύτηκε την σκληρή εμπειρία που βίωσε, αποβάλλοντας τα δίδυμα αγόρια της, λίγο πριν υποδεχτεί στη ζωή, τις δίδυμες κορούλες της, Ζωή και Ραφαέλλα.

“Ήταν  βράδυ Μαΐου του 2016 λίγες μέρες αφού είχα ολοκληρώσει τον 4ο μήνα της κύησης όταν μου έσπασαν τα νερά. 20 ώρες μετά είχα γεννήσει φυσιολογικά τα δίδυμα αγόρια μουΗταν τόσο οδυνηρή αυτή η εμπειρία που άλλαξε τη ζωή μου. Εκεί που περιμένεις ζωή, σου έρχεται θάνατος και χάνονται τα όνειρα και οι προσδοκίες σου. Είναι πολύ δύσκολο στην αρχή,  η απόγνωση και η μοναξιά είναι μεγάλη ,αλλά με στήριξη και βοήθεια σιγά σιγά βρίσκεις τον καινούριο δρόμο. Ο θάνατος δεν ξεπερνιέται. Μαθαίνεις όμως να πορεύεσαι με αυτόν γιατί πλέον είναι ένα κομμάτι σου.

Να μιλάς για την απώλεια.  Το προγεννητικό πένθος δεν είναι ταμπού.

Ο πόνος δεν μετριέται με το μήνα κύησης και το χρόνο ζωής κάποιου.  Η απώλεια είναι απώλεια και ο πόνος πόνος.

Σε μια μανούλα που πενθεί μην πεις ποτέ: “Μη στεναχωριέσαι Θα κάνεις άλλο” ή “μη το σκέφτεσαι”  . Δείξε κατανόηση και πες απλά “είμαι εδώ για σένα”.

Δεν είσαι μόνη.

Μη το βάζεις κάτω!

Ξέρω πόσο πολύτιμο είναι να καταφέρεις να έχεις ένα παιδί στην αγκαλιά σου.

Να τα θυμάστε τα μωρά αυτά.

Είναι οι φύλακες άγγελοι των παιδιών που έχετε και των παιδιών που θα ‘ρθουν”.

Δείτε την ανάρτηση:

View this post on Instagram

Ήταν  βράδυ Μαΐου του 2016 λίγες μέρες αφού είχα ολοκληρώσει τον 4ο μήνα της κύησης όταν μου έσπασαν τα νερά.  20 ώρες μετά είχα γεννήσει φυσιολογικά τα δίδυμα αγόρια μου. Ηταν τόσο οδυνηρή αυτή η εμπειρία που άλλαξε τη ζωή μου. Εκεί που περιμένεις ζωή, σου έρχεται θάνατος και χάνονται τα όνειρα και οι προσδοκίες σου. Είναι πολύ δύσκολο στην αρχή,  η απόγνωση και η μοναξιά είναι μεγάλη ,αλλά με στήριξη και βοήθεια σιγά σιγά βρίσκεις τον καινούριο δρόμο. Ο θάνατος δεν ξεπερνιέται. Μαθαίνεις όμως να πορεύεσαι με αυτόν γιατί πλέον είναι ένα κομμάτι σου. Να μιλάς για την απώλεια.  Το προγεννητικό πένθος δεν είναι ταμπού. Ο πόνος δεν μετριέται με το μήνα κύησης και το χρόνο ζωής κάποιου.  Η απώλεια είναι απώλεια και ο πόνος πόνος. Σε μια μανούλα που πενθεί μην πεις ποτέ: "Μη στεναχωριέσαι Θα κάνεις άλλο" ή "μη το σκέφτεσαι"  . Δείξε κατανόηση και πες απλά "είμαι εδώ για σένα". Δεν είσαι μόνη. Μη το βάζεις κάτω! Ξέρω πόσο πολύτιμο είναι να καταφέρεις να έχεις ένα παιδί στην αγκαλιά σου. Να τα θυμάστε τα μωρά αυτά. Είναι οι φύλακες άγγελοι των παιδιών που έχετε και των παιδιών που θα 'ρθουν. •15 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης για τη νεογνική απώλεια και την απώλεια κύησης. #loss #miscarriage #μηντοβαζειςκατω

A post shared by ?????? ??????? ??????? (@natty_tourza) on