Ο θάνατος του Μίκη Θεοδωράκη αποτέλεσε θέμα συζήτησης στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο σημερινό Υπουργικό συμβούλιο της Ελλάδας.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος για τον θάνατο του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, που απεβίωσε το πρωί της Πέμπτης και σε ηλικία 96 ετών.

Μάλιστα, μεταξύ των όσων ανέφερε τόνισε ότι «η Ρωμιοσύνη σήμερα κλαίει» ενώ αναφέρθηκε και στην γνωριμία τους.

«Τη σημερινή μας συνεδρίαση σκιάζει δυστυχώς μία πολύ θλιβερή είδηση: Ο Μίκης Θεοδωράκης περνά πια στην αιωνιότητα. Η φωνή του σίγησε και μαζί του σίγησε και ολόκληρος ο Ελληνισμός.

Όπως είχε γραφτεί και για τον Παλαμά, “όλοι είχαμε ξεχάσει πως είναι θνητός”. Όμως, μας αφήνει παρακαταθήκη τα τραγούδια του, την πολιτική του δράση, αλλά και την εθνική του προσφορά σε κρίσιμες στιγμές.

Η Ρωμιοσύνη σήμερα κλαίει. Και γι’ αυτό και με απόφαση της κυβέρνησης από σήμερα κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος.

Όπως ξέρετε, είχα την τιμή να τον γνωρίζω για πολλά χρόνια και σχετικά πρόσφατα μάλιστα τον είχα επισκεφτεί. Οι συμβουλές του ήταν πάντα πολύτιμες για μένα, κυρίως αυτές που αφορούσαν στην ενότητα του λαού μας και στην υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών.

Πιστεύω πως η καλύτερη τιμή προς αυτόν τον παγκόσμιο Έλληνα θα είναι εμείς, με το καθημερινό μας έργο, να κάνουμε πράξη αυτό ακριβώς το μήνυμά του. Ο Μίκης είναι η Ιστορία μας και πρέπει να τη συνεχίσουμε όπως θα ήθελε και εκείνο».

Παράλληλα, στο Κοινοβούλιο μίλησαν για τον Μίκη Θεοδωράκη κι άλλοι πολιτικοί, αποχαιρετώντας τον και τονίζοντας τη σπουδαιότητά του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ