“Με έσπρωχναν και με έριξαν στο αμάξι – Ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα τόσο φόβο…”

Η δημοσιογράφος που έπεσε θύμα επίθεσης εν μέσω ρεπορτάζ για τις πυρκαγιές στο Alphanews

Η Ελευθερία Σπυράκη είναι μια εκ των μάχιμων δημοσιογράφων που καλύπτουν καθημερινά από τα ξημερώματα μέχρι αργά το βράδυ τα ρεπορτάζ με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα.

Με αυτοθυσία βρίσκονται στο επίκεντρο του ρεπορτάζ, μέσα  στην πύρινη λαίλαπα, έχοντας να κοιμηθούν και να ξεκουραστούν για ημέρες.

Βλέπουν μπροστά στα μάτια τους, τον πόνο, την εθνική τραγωδία , τις θυσίες που “καίγονται” μέρα με τη μέρα και προσπαθούν με κύρος και ενσυναίσθηση να μεταφέρουν τον παλμό των γεγονότων και να δώσουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στο τηλεοπτικό κοινό.

Η ίδια, δέχθηκε επίθεση από αγνώστους μαζί με τον οπερατέρ του καναλιού σε ζωντανή σύνδεση που είχε εν ώρα εκπομπής.

Οι στιγμές που ακούστηκαν ήταν ανατριχιαστικές και καταδικάστηκαν από όλο τον πολιτικό κόσμο. Στιγμές αγωνίας, αδίστακτης επίθεσης εν ώρα καθήκοντος, με τους παρουσιαστές να μην ήξεραν πως να αντιδράσουν. Στο τέλος της εκφοβιστικής επίθεσης, οι δράστες λήστεψαν και τα μέλη του συνεργείου.

Δείτε τη στιγμή της επίθεσης:

Διαβάστε όλα όσα μας μετέφερε η νεαρή δημοσιογράφος, λίγες ώρες μετά την συγκλονιστική επίθεση και ενώ ήταν εν ώρα ρεπορτάζ στις πυρκαγιές στην Εύβοια, αποκαλύπτοντας μας τα συναισθήματά της αλλά και το… επόμενο βήμα για πρώτη φορά που θα γίνει για το γεγονός μέσα από την Αστυνομία και την Δικαιοσύνη. Η ίδια ανέφερε:

Ήταν δύσκολες στιγμές και το σημαντικότερο είναι ότι όλοι μας γλιτώσαμε τα χειρότερα. Ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα τόσο φόβο… Φοβήθηκα όταν βρέθηκα περικυκλωμένη από αγνώστους οι οποίοι με έβριζαν και με έσπρωχναν.

Ελπίζω η αστυνομία να τους βρει και να είμαστε εγώ και ο Κώστας ο οπερατέρ μας, οι τελευταίοι που έζησαν αυτό τον τρόμο.

Με έσπρωχναν και με έριξαν στο αμάξι και τον συνάδελφό μου τον χτύπησαν στο πρόσωπο. Δεν μας διευκρίνισαν το λόγο που προχώρησαν σε αυτή την επίθεση

Όσο για το αν θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο το ρεπορτάζ ή θα αναθεωρήσει κάποια γεγονότα;

Δεν πρόκειται να φοβηθώ, θα συνεχίσω την δουλειά μου όπως την κάνω πάντα με σεβασμό στις ανάγκες όλου του κόσμου. Φοβήθηκα όταν είδα να επιτίθενται στους συναδέλφους μου αλλά έχει ήδη γίνει καταγγελία για να βρουν τους δράστες.