Ο Mark Zuckerberg είναι 37 ετών και είναι η πρώτη φορά που δεν περιλαμβάνεται στους 10 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη. Από το 2015 κατείχε τη θέση του στη λίστα, ωστόσο πλέον δεν φιγουράρει στο top 10.

Μέσα σε μόλις μία ημέρα η περιουσία του μειώθηκε κατά περίπου 30 δισ. δολάρια, αφού η πτώση των μετοχών της μητρικής εταιρείας Meta -μια πτώση που σημειώθηκε εχθές-, έκανε τον συνιδρυτή του facebook να πληγεί οικονομικά αλλά και ως προς το status του.

Η περιουσία του ανέρχεται στα 84.3 δις. δολαρίων, όπως υποστηρίζει το Forbes, και αυτή αποτελεί την πρώτη φορά που ο Mark Zuckerberg δεν συγκαταλέγεται στο top 10 με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη. Η περιουσία του μειώθηκε κατά 29.8 δισ. και είναι η δεύτερη πιο μεγάλη ημερήσια απώλεια στην ιστορία, αφού η πρώτη αφορά στον Elon Musk, ο οποίος τον περασμένο Νοέμβριο έχασε 35 δισ. δολάρια, αφότου έγραψε στο Twitter ότι σκοπεύει να πωλήσει το 10% του μεριδίου του στην Tesla.

Η μετοχή της Meta κατρακύλησε αφού η εταιρεία προειδοποίησε για λιγότερη από την προσδοκώμενη αύξηση εσόδων το επόμενο τρίμηνο και ανέφερε ότι οι τελευταίες αλλαγές απορρήτου από την Apple θα έχουν κόστος στην εταιρεία 10 δισ. δολάρια, κατά το CNBC, ενώ η μείωση των διαφημίσεων -πηγή εσόδων για το Facebook-, έπαιξε μεγάλο ρόλο.

Η πτώση της Meta οδήγησε στο να χαθούν περισσότερα από 200 δις. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας. Η εταιρεία είχε ανακοινώσει την Τετάρτη ότι τα κέρδη της μειώθηκαν κατά 10.29 δισ. δολάρια το τελευταίο τρίμηνο του 2021, παρότι τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 20%. Ακόμα, η Meta έχει επενδύσει πάνω από 10 δισ. δολάρια στη Reality Labs, του τμήματος που θα αποτελέσει το μέλλον του internet και του virual reality και πρόκειται να δώσει περισσότερα χρήματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ