Άνοιξε τα χαρτιά του στο AlphaNews, ο Αβέρωφ Νεοφύτου και μίλησε μεταξύ άλλων για τη λύση που ο ίδιος θεωρεί εφικτή και θέλει. Δάκρυσε μπροστά στη κάμερα λέγοντας πως δεν θα δεχθεί ποτέ να κόψουν ένα κομμάτι της πατρίδας και να την διχοτομήσουν, όπως δεν θα δεχόταν να κόψουν ένα δάχτυλο από το χέρι του παιδιού του, όσα εκατομμύρια και να του δώσουν.

Η λύση του κυπριακού, πρέπει να διασφαλίζει την καθημερινότητα όπως την συνήθισαν Τ/κ και Ε/κ τις τελευταίες δεκαετίες. Η μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να έχει μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα αλλά τα δύο ομόσπονδα κρατίδια, να έχουν σχεδόν πλήρη αυτονομία. Είναι αυτό συνομοσπονδία; «Το ένα μυρίζει μας, το άλλο βρωμεί μας», απαντά ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ο οποίος προανήγγειλε από βδομάδας έναρξη επαφών με τ/κ κόμματα και πολιτικούς παράγοντες των κατεχομένων.

Δείτε τα δάκρυα του και την συγκινητική στιγμή του πολιτικού που είδαμε για πρώτη φορά στο τέλος της συνέντευξης που έδωσε στον δημοσιογράφο Νικόλα Ζαννέττο.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ