Το βραβείο του «Ευρωβουλευτή της χρόνιας για τα θέματα υγείας» απονεμήθηκε στον Λουκά Φουρλά το βράδυ της Τετάρτης από το Parliament Magazine. Είναι η πρώτη φορά από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που βραβεύεται Κύπριος ευρωβουλευτής από το περιοδικό.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Φουρλάς δηλώνει έτοιμος να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά για να κάνει πράξη την υπόσχεσή του.

Δείτε το tweet του:

«Η επιλογή, ως ο καλύτερος Ευρωβουλευτής στην κατηγορία Υγεία, αποτελεί για μένα ύψιστη τιμή.  Πρωτίστως, όμως, αποτελεί τιμή για την ίδια την πατρίδα μου, ανέφερε ο κ. Φουρλάς προσθέτοντας ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η βράβευση ενός Ευρωβουλευτή ο οποίος προέρχεται από μία μικρή χώρα.»

«Είχα θέσει ως στόχο, πριν από την εκλογή μου ως Ευρωβουλευτής, να βοηθήσω και να στηρίξω τις προσπάθειες για βελτίωση της ποιότητας ζωής και της υγείας των συμπολιτών μου.  Συνεχίζω αυτή την προσπάθεια έχοντας πλήρη επίγνωση του χρέους μου προς το κοινωνικό σύνολο, σε Κύπρο και Ευρώπη», κατέληξε ο κ. Φουρλάς.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συγχαίρει τον Ευρωβουλευτή για το βραβείο.

Τα βραβεία έχουν ως στόχο την ανάδειξη του έργου των Ευρωβουλευτών, το οποίο συνέβαλε σημαντικά στο νομοθετικό, εποπτικό και δημοσιονομικό ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Για την επιλογή των υποψηφίων, ψηφίζουν οι Ευρωβουλευτές για το ποιους συναδέλφους τους θεωρούν ικανούς, με βάση τις προτάσεις που υποβάλουν φορείς, οργανώσεις πολιτών, αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες, από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με κριτήριο το έργο και την προσφοράς τους στη συγκεκριμένη κατηγορία. Η τελική επιλογή γίνεται από τη Συντακτική Επιτροπή στην οποία συμμετέχουν επίσης και οργανωμένοι ευρωπαϊκοί φορείς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ