Ένα πρωτότυπο μάθημα πρόκειται να διδαχθεί στο Ινστιτούτο Κλάιβ Ντέιβις του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, από το χειμερινό εξάμηνο. Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο ενέταξε στο πρόγραμμά του μάθημα για τη Lana Del Rey και πρόκειται να ξεκινήσει για τους μαθητές από τις 20 Οκτωβρίου μέχρι και τις 8 Δεκεμβρίου.

Το μάθημα έχει τίτλό «Θέματα στην ηχογραφημένη μουσική: Λάνα Ντελ Ρέι» και θα διδάσκεται από τη δημοσιογράφο και συγγραφέα, Κάθι Αϊντόλι. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου το μάθημα, θα εξετάζει τη συνεισφορά της τραγουδίστριας-τραγουδοποιού στην ποπ σκηνή του 21ου αιώνα, τη σχέση της με τον φεμινισμό, τις μουσικές της επιρροές και τους καλλιτέχνες που έχει επηρεάσει.

Μία άλλη πτυχή που θα μελετάται είναι και η σύνδεση της Λάνα Ντελ Ρέι με τα κινήματα κοινωνικής δικαιοσύνης, #BlackLlivesMatter, #MeToo και #TimesUp.

Η περιγραφή του μαθήματος έχει ως εξής: «Κατά τη διάρκεια 8 άλμπουμ που έχουν αναγνωριστεί από τους κριτικούς, η 6 φορές υποψήφια για Grammy καλλιτέχνης εισήγαγε μια θλιβερή, μελαγχολική και μπαρόκ εκδοχή της dream pop, που με τη σειρά της βοήθησε να αλλάξει και να ανακαλυφθεί εκ νέου ο ήχος της mainstream μουσικής μετά το 2010. Με αφορμή της εμπειρίες της η Del Rey παρείχε και μια νέα πλατφόρμα σε καλλιτέχνες όλων των φύλων για να δημιουργήσουν «αντι-ποπ» έργα ουσίας».

Μιλώντας με το Variety, η δημοσιογράφος που πρόκειται να διδάξει το μάθημα είπε: «Με πολλούς τρόπους, αισθάνομαι ότι η Lana Del Rey είναι ταυτόχρονα ένα σχέδιο και μια ιστορία. Είναι μια περίπλοκη ποπ σταρ που αντηχεί τόσο πολύ στους θαυμαστές της, όχι για το πώς τους κάνει να νιώθουν για αυτήν, αλλά για το πώς τους κάνει να νιώθουν για τον εαυτό τους. Έχει αλλάξει τις παραμέτρους της μπαρόκ, διευρύνοντας τη θεματολογία. Υπάρχουν τόσα πολλά κομμάτια σε αυτό το μωσαϊκό που έχουμε πλέον γνωρίσει ως Lana Del Rey και αυτό το μάθημα εξετάζει την κάθε διάστασή της».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ