Στις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου κρατούνται και άλλοι πέντε συζυγοκτόνοι, θα εκτίσει την ποινή του ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια και 11 χρόνια για την στυγερή δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά.

Η μεταγωγή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στις φυλακές Μαλανδρίνου ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα (06/07).

Ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης είχε ζητήσει να μην μεταφερθεί σε άλλη φυλακή, από αυτές στον Κορυδαλλό, καθώς επικαλέστηκε ότι δέχεται απειλές από άλλους κρατούμενους.

Ο κ. Παπαΐωαννίδης μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή «Super Κατερίνα» αποκάλυψε πως συγκρατούμενος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου αποπειράθηκε να τον δολοφονήσει. Παράλληλα ανέφερε πως ο 34χρονος σκοπεύει να δώσει πανελλήνιες.

Όπως περιέγραψαν μάρτυρες στο περιστατικό, ο συγκεκριμένος άνδρας είπε: «Θέλω να τον σκοτώσω. Ήρθα από άλλη φυλακή, έψαχνα να τον βρω».

Τι δήλωσε ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

«Πράγματι έγινε περιστατικό εντός της πτέρυγας, από αλλοδαπής καταγωγής άνθρωπο που κινήθηκε εναντίον του, κατά της ζωής του.  Μάλιστα υπήρχαν και μαρτυρικές καταθέσεις συγκρατούμενου και μάλιστα σχηματίστηκε δικογραφία. Ήταν από άλλη φυλακή, δεν ήταν εντός του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού, με αποτέλεσμα αυτό να δημιουργεί αρκετούς προβληματισμούς. Γιατί πηγαίνει σε έναν καινούργιο χώρο, άγνωστο για αυτόν. Σίγουρα θα γίνουν κινήσεις από εμάς για την επιστροφή του από τις φυλακές Μαλανδρίνου. Είναι πολύ πιο σκληρές φυλακές.

Η επικοινωνία είναι πολύ δύσκολη, το μόνο που γνωρίζω είναι ότι έφτασε εκεί. Ο εντολέας μου αφιερώνει ένα πολύ μεγάλος μέρος της ώρας στο διάβασμα. Είναι δικαίωμα κάθε κρατούμενου να δώσει πανελλήνιες και να περάσει σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Ανεξαρτήτως ποινής, έχεις δικαίωμα να παρακολουθήσεις πανεπιστήμιο, εφόσον γίνεις δεκτός. Κάθε φορά που κάποιος κρατούμενος πρέπει να δώσει εξετάσεις, μπορεί να πάει με επιτήρηση. Εφόσον είναι υποχρεωτική η παρουσία του στο μάθημα μπορεί να πηγαίνει με επιτήρηση» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαΐωαννίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ