Ο Δημήτρης Λιγνάδης σήμερα θα βρεθεί στο δικαστήριο έτσι ώστε να υποστηρίξει το αίτημά του για να ακυρωθεί η δίωξη εις βάρος του για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή. Στο πλάι του ο Δικηγόρος του, Αλέξης Κούγια ο οποίος κάνει δημόσια δηλώσεις για τον μηνυόμενο αλλά και για τις κατηγορίες εις βάρος του.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος του Αλέξης Κούγιας διαθέτουν κατάλογο 20 μαρτύρων υπεράσπισης. Παράλληλα ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι για το αδίκημα του βιασμού που καταγγέλλεται ότι τελέστηκε τον Αυγούστου του 2015 ο πελάτης του βρίσκονταν στην Ιθάκη. Μάλιστα, προς ενίσχυση του ισχυρισμού θα καταθέσουν, όπως είπε, ως μάρτυρες η Ελένη Κούρκουλα, ο Διονύσης Παναγιωτάκης, μια συνταξιούχος πρώην δικαστική λειτουργός και άλλοι μάρτυρες.

Λόγω των νέων αυτών δεδομένων, δικηγόροι και μυνηόμενος επισκέπτονται σήμερα το δικαστήριο για να ζητήσουν την ακύρωση της δίωξης του Λιγνάδη. Αν το αίτημα γίνει δεκτό τότε η δικογραφία για την υπόθεση Λιγνάδη θα επιστραφεί στην εισαγγελία για περαιτέρω έρευνα. Αν το αίτημα δεν γίνει δεκτό τότε ανοίγει ο δρόμος για την απολογία του κατηγορούμενου, η οποία έχει οριστεί για σήμερα στις 2:30 το μεσημέρι.

Μετά την απολογία ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου αν δηλαδή θα τον κρίνουν προσωρινά κρατούμενο ή όχι.

Η υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη κατέθεσε το αίτημα περί ακυρότητας της προδικασίας υποστηρίζοντας πως ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης δεν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου στη διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας καθώς και ότι το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του δεν πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Λιγνάδης αρνείται τις πράξεις του βιασμού που του αποδίδονται. Όπως ανέφερε και ο δικηγόρος του κατά το χρόνο που αυτές φέρονται να τελέστηκαν ο σκηνοθέτης δεν βρισκόταν στα μέρη που τον κατηγορούν. Επίσης, ο κ. Κούγιας τόνισε ότι ο κατηγορούμενος δεν αρνείται ότι γνώριζε τα πρόσωπα που τον καταγγέλλουν, αρνείται όμως την κατηγορία του βιασμού.

Τέλος, χθες, ο κ. Κούγιας μιλώντας στην εκπομπή «Με αγάπη Χριστιάνα» με την Χριστιάνα Αριστοτέλους, δήλωσε ότι σήμερα θα καταθέσει μήνυση κατά των δύο προσώπων που καταγγέλλουν τον κ. Λιγνάδη για βιασμό. Ο ένας εκ των μηνυτών βρίσκεται στη Σουηδία και κατήγγειλε τον βιασμό του το 2010 και ο άλλος είναι ένας Αιγύπτιος που κατήγγειλε βιασμό του στην Επίδαυρο το 2015.

Δείτε το απόσπασμα:

Πηγή: Πρώτο θέμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ