Μια συγκινητική ανάρτηση έκανε ο Τάσος Τρύφωνος με αφορμή την σημερινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου!

Ο παρουσιαστής μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, αποκάλυψε για πρώτη φορά περήφανα πως ο παππούς του είχε πολεμήσει με τον Ελληνικό στρατό, ενάντια στους Ιταλούς εισβολείς και είχε πιαστεί αιχμάλωτος.

Με μια φωτογραφία και λόγια καρδιάς, ο ίδιος περιέγραψε με λίγα λόγια τη ζωή του και τον τρόπο που βρήκε τραγικό θάνατο το 1967.

Όπως έγραψε στη λεζάντα:

“Άι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του πατρίου εδάφους”… ο παππούς μου από την πλευρά της μάνας μου. Κωνσταντής Ευριπίδου του Ευριπίδη και της Καλλιόπης από την Άρμου της Πάφου. Απάντησε αμέσως στο κάλεσμα για αποστολή Κυπρίων στα βουνά της Αλβανίας. Από το μικρό χωριό του βρέθηκε στη Πίνδο να πολεμά με τον ελληνικό στρατό ενάντια στους Ιταλούς εισβολείς. Όταν το μέτωπο κατέρρευσε με την εισβολή των Γερμανών τον Απρίλιο του 1941 πιάστηκε αιχμάλωτος. Η μάνα του δεν μπορούσε να πει τη λέξη και μοιρολογούσε στο χωριό ότι «ο γιος μου πιάστηκε αμάλωτος». Επέστρεψε στην Κύπρο στα μέσα του 1945. Τον επόμενο χρόνο παντρεύτηκε τη γιαγιά μου και μετά από λίγο καιρό γεννήθηκε η μητέρα μου. Βρήκε τραγικό θάνατο το 1967 όταν πνίγηκε σε ένα γεωργικό πηγάδι αφήνοντας έξι μικρά παιδιά ορφανά. Εις μνήμη… #1940 #photo #grandfather #family #soldier #inmemory #Greece #cyprus #tags #instagram #brave

Δείτε την ανάρτηση:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ