Την γνώρισα πριν από 11 χρόνια σε μια από τις πρώτες της εμφανίσεις ως τραγουδίστρια στην πανέμορφη Κέρκυρα, όταν έκανε περιοδεία με την πρώτη της επιτυχία “Τώρα”. Η πορεία της αξιοζήλευτη, αξιοπρόσεκτη, γεμάτη ραδιοφωνικές επιτυχίες, πάνω από μια δεκαετία παρουσία στο καλλιτεχνικό στερέωμα, ηχηρές συνεργασίες, χρυσούς δίσκους και μια θεαματική εξέλιξη ως ερμηνεύτρια και performer.

Η Κατερίνα Στικούδη , πρωταγωνιστεί στην ελληνική μουσική, πραγματοποιεί αξιόλογες συνεργασίες και συνεχίζει να απασχολεί με την δουλειά της και την εξέλιξή της. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Κατερίνα… διαφέρει! Όχι μόνο για την ομορφιά της, η οποία είναι ως και απαράμιλλη αλλά για την εξέλιξη της, τις επιλογές της, την διαχρονικότητά της και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που κατέχει πλέον στην ελληνική μουσική.

Η Κατερίνα Στικούδη μίλησε στο HELLO! Cyprus, για το νέο της τραγούδι, την κριτική που δέχεται, την Eurovision, τα τηλεοπτικά της σχέδια και τον άνδρα της ζωής της. Ανατρεπτική, ειλικρινής, η Κατερίνα επιβεβαιώνει αυτό που ξέρουν όλοι οι άνθρωποι των media. Είναι το καλύτερο παιδί που θα γνωρίσεις και η πιο διασκεδαστική παρέα που θα απολαύσεις ακούγοντας την… “μουσική” της.

Κατερίνα, νέο τραγούδι από την Minos EMI, που βρίσκεσαι πλέον στο δυναμικό της. Πώς αισθάνεσαι για αυτή την συνεργασία και τί διαφορετικό ή νέο να περιμένουμε;

Θα έρθουν πάρα πολλά διαφορετικά πράγματα σε ό,τι αφορά μουσικά project, και όχι μόνο! Η Minos EMI / Universal είναι μια δισκογραφική εταιρεία που στηρίζει τους καλλιτέχνες και χαίρομαι πάρα πολύ που ανήκω στο δυναμικό της. Το καινούργιο μου τραγούδι έχει τίτλο «Διαφέρω», το videoclip σκηνοθέτησε ο κουμπάρος μας Γιάννης Παπαδάκος και στίχο & μουσική έγραψε ο Λεωνίδας Σώζος. Χαίρομαι πάρα πολύ που το συγκεκριμένο τραγούδι αγαπήθηκε τόσο γρήγορα από τον κόσμο, κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό για τη δουλειά μας. Ο Λεωνίδας Σώζος είναι ένα πολύ ταλαντούχο παιδί, χαίρομαι πάρα πολύ που συνεργάστηκα μαζί του και σίγουρα θα ακούσετε κι άλλα πράγματα στο μέλλον από εμάς.

 

“Διαφέρω” το τραγούδι που αγαπήσαμε εδώ και ένα μήνα με πάνω από μισό εκατομμύριο views στο YouTube και ήδη να έχει γίνει ραδιοφωνική επιτυχία. Αλήθεια, τί πιστεύεις ότι έχεις και σε έκανε να… διαφέρεις τόσα χρόνια στην δισκογραφία αλλά και τί είναι αυτό που αναζητάς από τους ανθρώπους και θα τους κάνουν να διαφέρουν, μπαίνοντας στη ζωή σου.

Σχετικά με την διαφορετικότητα μου στο κομμάτι της δισκογραφίας, είναι ξεκάθαρο ότι από την αρχή ήθελα να έχω μία δική μου ταυτότητα και στον ήχο αλλά και στον στίχο, κάτι που θα κάνει κάθε τραγούδι να είναι ξεχωριστό και ιδιαίτερο. Για την διαφορετικότητα για την οποία μιλάνε αρκετοί στις μέρες μας (ότι ο καθένας είναι διαφορετικός και κάνει τις δικές του επιλογές) συχνά ασκείται κριτική και υπάρχουν στεγανά και στερεότυπα τα οποία δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.

 

Θεωρείς ότι έχεις κάνει την διαφορά στην ελληνική μουσική με την πορεία σου αλλά και τα είδη μουσικής που υπηρέτησες;

Αυτό είναι κάτι το οποίο θα το κρίνει ο κόσμος, όχι εγώ. Το μόνο που ξέρω είναι ότι δουλεύω σκληρά για κάθε project, για κάθε τραγούδι, για κάθε βίντεο κλιπ με στόχο την τελειότητα και ένα καλό αποτέλεσμα. Δε με ενδιαφέρει καθόλου το πόσο θα κουραστώ, πόσο θα ξενυχτήσω, διότι με γεμίζει η δουλειά μου και ειδικά η αγάπη του κόσμου.

Πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θα αμφισβητούν και θα κρίνουν άδικα κάποιες φορές τη δουλειά μου, έχω συμβιβαστεί με αυτό.

Είσαι μια γυναίκα που έχεις “διαψεύσει τις Κασσάνδρες” και έχεις αποδείξει ότι έχεις μείνει στο καλλιτεχνικό στερέωμα για 10 χρόνια και συνεχίζεις την ανοδική σου πορεία. Πώς αισθάνεσαι για όλους αυτούς που διέψευσες από την αρχή και ποιο το πιο αρνητικό σχόλιο που έχεις ακούσει;

Πάντα πρέπει να αποδεικνύουμε ποιοι είμαστε και τι κάνουμε, άσχετα με την πορεία μας και της επιλογές μας. Συμπληρώνω 11 χρόνια στο τραγούδι και το κίνητρο μου για να συνεχίζω είναι να ανταγωνίζομαι τον ίδιο μου τον εαυτό να θέλω να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερη. Πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θα αμφισβητούν και θα κρίνουν άδικα κάποιες φορές τη δουλειά μου, έχω συμβιβαστεί με αυτό.

Πώς αντιμετωπίζεις την κριτική;

Η κριτική υπάρχει στη ζωή μας και όχι μόνο στη συγκεκριμένη δουλειά. Πλέον μέσα από τα social media και διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες ο καθένας είναι ελεύθερος να γράψει και να πει ό,τι θέλει κάτω από ένα βίντεο στο YouTube, κάτω από μία φωτογραφία. Αυτό λοιπόν δίνει το βήμα και την δύναμη στον οποιοδήποτε να ασκήσει κριτική χωρίς απαραίτητα να έχει και τις κατάλληλες γνώσεις. Είναι κάτι με το οποίο επίσης έχω συμβιβαστεί.

Έχεις δεχθεί πισώπλατες μαχαιριές (κοντινό περιβάλλον, συνάδελφοι κ.ο.κ)

Η πισώπλατη μαχαιριά από έναν άνθρωπο που δε γνωρίζω προσωπικά δε με ενοχλεί. Από ανθρώπους όμως που νόμιζα ότι ήταν φίλοι μου είναι αρκετά σκληρό, όμως έχω μάθει να ξεπερνάω τα πάντα και να μαθαίνω πράγματα μέσα από τις δυσκολίες που θα με κάνουν και πιο προσεκτική, και εννοείται καλύτερο άνθρωπο.

Είσαι ένα πρότυπο ομορφιάς για πολλά κορίτσια αλλά και θέλησης ότι μπορείς να παλέψεις για τα όνειρά σου και να τα καταφέρεις. Ποιο είναι το πιο συγκινητικό μήνυμα που μπορεί να σου έχουν στείλει στα social media και η πιο ένθερμη υποστήριξη αγάπης.

Είναι πάρα πολλά τα μηνύματα που παίρνω καθημερινά, προσπαθώ να τα διαβάζω όλα αλλά δεν είναι εύκολο. Ειλικρινά όμως, όλη αυτή η αγάπη, όλη αυτή η υποστήριξη όχι μόνο για τη δουλειά μου ή για ένα τραγούδι ή για ένα βιντεοκλίπ αλλά και για την προσωπικότητά μου, με κάνει να νιώθω ακόμα πιο δυνατή. Ότι δηλαδή μπορώ να καταφέρω τα πάντα, αρκεί να μου δοθεί η ευκαιρία να δουλέψω και να αφοσιωθώ στις διάφορες προκλήσεις και σε πράγματα που δεν έχω ξανακάνει μέχρι σήμερα και έχουν άλλες απαιτήσεις, τόσο στην τηλεόραση όσο και στο τραγούδι.

Η πισώπλατη μαχαιριά από έναν άνθρωπο που δε γνωρίζω προσωπικά δε με ενοχλεί. Από ανθρώπους όμως που νόμιζα ότι ήταν φίλοι μου είναι αρκετά σκληρό

Πέρα από το γυναικείο κοινό στα social media, υπάρχει και το ανδρικό. Έχεις δεχθεί κάποιο ακραίο φλερτ ή φωτογραφία και πως αντέδρασες;

Όπως είπα και πριν, τα μηνύματα είναι πάρα πολλά και κάποιες φορές είναι πολύ δύσκολο να διαβαστούν όλα. Οπότε μπορεί να έχω λάβει διάφορα πράγματα και να μην τα έχω δει ποτέ.

Ο έρωτας στη ζωή σου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. είσαι 11 χρόνια με τον Βαγγέλη Σερίφη. Τελικά, ενώ όλη η Ελλάδα και Κύπρο ήθελε να κατακτήσει την Στικούδη τί είχε ο Βαγγέλης που δεν είχαν οι άλλοι και τον άφησες να μπει στη ζωή σου και να πρωταγωνιστήσει ως εντέλει σύζυγός σου;

Είναι ο πιο καλός άνθρωπος που έχω γνωρίσει, έχει πολλή καλοσύνη μέσα του και μου δείχνει καθημερινά πόσο πολύ μ’ αγαπάει και επίσης έχουμε πολλά κοινά ενδιαφέροντα, που κάνουν τις συζητήσεις μας ενδιαφέρουσες. Ωστόσο η μουσική μας ένωσε από την πρώτη στιγμή!

Τον ζηλεύεις; Αυτός εσένα; Τί ρόλο παίζει η ζήλια στη ζωή σου και πως αντιδράς. Έχεις κάνει κάποια ακραία εκδήλωση ζηλοτυπίας στο παρόν ή στο παρελθόν

Δε χρειάστηκε ποτέ να τον ζηλέψω και δε χρειάστηκε ποτέ να με ζηλέψει.

Είσαι μια γυναίκα που πρωταγωνιστεί και στον χώρο της τηλεόραση μέσα από τις παρουσιάσεις εκπομπών αλλά και τα σίριαλ – παραστάσεις. Τί αγαπάς στο καθένα και τί είαι αυτό που θα άφηνες πιο εύκολα αν έπρεπε (ανάμεσα σε τραγούδι-υποκριτική-παρουσίαση)

Δεν μπορώ να συγκρίνω διαφορετικά πράγματα μεταξύ τους. Το καθένα project έχει τη δική του χάρη. Άλλο πράγμα η υποκριτική, άλλο πράγμα το τραγούδι και άλλο η παρουσίαση, είναι όλα διαφορετικοί τρόποι έκφρασης! Από Σεπτέμβρη προτεραιότητα θα δώσω στο My Style Rocks, γιατί τα γυρίσματα είναι πάρα πολύ απαιτητικά και θέλω να είμαι ξεκούραστη για να μπορώ να τα φέρω εις πέρας! Ωστόσο σίγουρα θα κυκλοφορήσω καινούργια τραγούδια και θα βγάλω και πολλά βίντεο κλιπ μέχρι το Δεκέμβριο, η μουσική είναι κάτι που δε σταματάει ποτέ!

O άνδρας μου είναι ο πιο καλός άνθρωπος που έχω γνωρίσει, έχει πολλή καλοσύνη μέσα του και μου δείχνει καθημερινά πόσο πολύ μ’ αγαπάει

Συγκριτικά και συνολικά σε αθλητισμό, μόντελινγκ, υποκριτική, παρουσίαση και τραγούδι θέλω να μου πεις ένα καλό και ένα κακό που σου δίδαξε ο εκάστοτε χώρος από την παρουσία σου εκεί.

Στον αθλητισμό έμαθα να βάζω στόχους και να μην τα παρατάω ποτέ, ωστόσο η υπερβολή του πρωταθλητισμού φλέρταρε να γίνει καταπίεση στην παιδική μου ηλικία.

Στο μόντελινγκ έμαθα να πιστεύω στον εαυτό μου, να αγαπάω την εικόνα μου, όμως η κριτική και η αυστηρότητα σε ό,τι αφορά τα κιλά μπορεί να σε οδηγήσει σε ψυχολογικά θέματα. Εμένα δε μου συνέβη ποτέ, γιατί ήξερα καλά ποια ήμουν και τι ήθελα να κάνω.

Φέτος ανακάλυψα ότι η υποκριτική μου αρέσει πάρα πολύ και έχω να μάθω πάρα πολλά από αυτήν, μακάρι στην πορεία να μου δοθούν κι άλλες ευκαιρίες τόσο στο θεατρικό σανίδι όσο και σε τηλεοπτικές σειρές.

Σε ό,τι αφορά το τραγούδι, η σχέση με το κοινό είναι κάτι μαγικό! Μοιράζομαι με τον κόσμο συναισθήματα, λόγια, κάποιοι ταυτίζονται με αυτά και δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα από αυτό! Έμαθα και γνώρισα πολύ καλύτερα τη μουσική αφού ξεκίνησα πριν από εννιά χρόνια να μελετάω πιάνο, και αυτό ένιωσα ότι με ολοκλήρωσε ως καλλιτέχνη και με έκανε να νιώθω ότι μπορώ να πατάω στα πόδια μου με μεγαλύτερη σιγουριά και ασφάλεια. Κάτι που θα έλεγα ότι είναι λίγο πιεστικό είναι το κομμάτι της εικόνας, ότι πρέπει μονίμως να προσέχω τα κιλά μου και την διατροφή μου! Μπορεί να είναι καλό για την υγεία μου, αλλά τι να κάνουμε, ως γνήσια Ελληνίδα μου αρέσει το καλό φαγητό και τα γλυκά, οπότε σ αυτό το κομμάτι πιέζομαι λιγάκι καθημερινά!

Tο My Style Rocks θα ξεκινήσει και πάλι με την ίδια σύνθεση, την ίδια παρέα με κάποιες μικρές αλλαγές στα κορίτσια.

Τέλος, μέσα από την παρουσίαση μαθαίνω πράγματα καθημερινά, είχα να παρουσιάσω εκπομπή από το Mega Star και χαίρομαι πάρα πολύ που συμμετέχω σε ένα project που αφορά την μόδα γιατί με εκφράζει απόλυτα. Είναι μια δουλειά που πρέπει να έχεις υπομονή, να αντέχεις σωματικά και πνευματικά, φαίνεται εύκολη αλλά δεν είναι. Θέλει πολλή προετοιμασία και ψυχική ηρεμία για να γίνει σωστά.

Θα σε δούμε κάπου θεατρικά ή τηλεοπτικά τη νέα σεζόν και αν θα είσαι στο My style rocks.

Το My Style Rocks θα ξεκινήσει και πάλι με την ίδια σύνθεση, την ίδια παρέα με κάποιες μικρές αλλαγές στα κορίτσια. Θα επικεντρωθώ 100% σ’ αυτό, κι αν προκύψει κάτι άλλο θα σκεφτώ πάρα πολύ καλά αν θα το κάνω είτε αφορά το τραγούδι για την υποκριτική. Η χρονιά που πέρασε ήτανε πολύ έντονη για μένα λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων μου και δε θα ήθελα σε καμία περίπτωση να με προσπερνάνε ωραίες στιγμές, και λόγω κούρασης να μην ευχαριστιέμαι και να μη χαίρομαι τη δουλειά μου.

Στην πραγματική αγάπη ο ανταγωνισμός δεν έχει θέση. Θα χαρώ πολύ αν δούμε του χρόνου τηλεοπτικά τον σύζυγό μου.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο σύντροφός σου θα “εισβάλλει” στα τηλεοπτικά τεκταινόμενα με την συμμετοχή του σε εκπομπή. Ποια συμβουλή θα του έδινες ως πιο έμπειρη στο χώρο και αν πιστεύεις ότι θα επηρέαζε τη σχέση σου η ακόμη περισσότερη προβολή από τα media με το εν δυνάμει νέο του βήμα.

Ο Βαγγέλης έχει πείρα στην τηλεοπτική έκθεση και του έχω πλήρη εμπιστοσύνη πάνω σ’ αυτό το κομμάτι, τον θαυμάζω, τον σέβομαι, τον εκτιμώ και θα χαρώ πάρα πολύ αν συμβεί κάτι τέτοιο. Στην πραγματική αγάπη ο ανταγωνισμός δεν έχει θέση.

 Ποιο είναι το καλλιτεχνικό σου απωθημένο (με ποιον θα ήθελες να συνεργαστείς) αλλά και τί έχεις μετανιώσει και δεν θα ξαναέκανες.

Δεν έχω μετανιώσει για κάτι διότι μαθαίνω μέσα από τα λάθη μου και δε θα άλλαζα τίποτα. Τώρα για τα καλλιτεχνικά απωθημένα, αν όλα πάνε καλά σύντομα θα γίνουν πραγματικότητα.

Πολλοί τραγουδιστές, έχουν ερμηνεύσει τραγούδια που τελικά τα είδαν να τραγουδιούνται από άλλους συναδέλφους τους. Ένα σύνηθες φαινόμενο στο χώρο σας λόγω και της φύσης της δουλειάς σας. Εσένα σου έχει τύχει κάτι τέτοιο;

Το «Διαφέρω» είναι ένα τραγούδι που το έκαναν demo αρκετές τραγουδίστριες πριν από εμένα. Χαίρομαι πάρα πολύ που στο τέλος το τραγούδησα εγώ, γιατί μου άρεσε εξ’ αρχής πάρα πολύ και αυτά είναι πράγματα τα οποία συμβαίνουν στη δουλειά μας και πρέπει να τα αποδεχόμαστε.

Το «Διαφέρω» είναι ένα τραγούδι που το έκαναν demo αρκετές τραγουδίστριες πριν από εμένα. Χαίρομαι πάρα πολύ που στο τέλος το τραγούδησα εγώ

 

Το τελευταίο διάστημα στην Κύπρο άρχισε ξανά η ονοματολογία για την Eurovision. Θα σε ενδιέφερε ένα τέτοιο βήμα;

Το μεγαλύτερο μου κίνητρο για να πάω στη Eurovision θα ήταν ένα πολύ καλό και δυνατό τραγούδι. Η μουσική πρωταγωνιστεί, και μετά τα υπόλοιπα.

Το μεγαλύτερο μου κίνητρο για να πάω στη Eurovision θα ήταν ένα πολύ καλό και δυνατό τραγούδι.

Ποια είναι τα επόμενα σου βήματα και πότε θα μας έρθεις στο νησί μας, που σε αγαπάει πολύ για κάποια εμφάνιση.

Θέλω πάρα πολύ να έρθω, όμως λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό δεν ξέρω πότε θα μου δοθεί η ευκαιρία, έχω όμως πάρα πολλούς φίλους στην Κύπρο και μπορεί και να με δείτε όχι για δουλειά αλλά για βόλτα! Πολλά φιλιά σε όλους και καλό καλοκαίρι μέσα απ’ την καρδιά μου!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ