Mαγεύει με τη φωνή της…

Συγκλονίζει με την ερμηνεία της…

Συγκινεί με την εθελοντική της η δράση.

Η Φωτεινή Δάρρα, η ερμηνεύτρια που μαζί της έχουμε ταξιδέψει στα πιο ερωτικά και νοσταλγικά μονοπάτια της μουσικής έρχεται στην Κύπρο για μια ξεχωριστή συναυλία με φιλανθωπρικό χαρακτήρα.

Μεσούσης μιας σκληρής πραγματικότητας και για την ίδια, με την πύρινη λαίλαπα να καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον γύρω από το σπίτι της και να απειλεί την οικία της, πέρνει βαθιά ανάσα, ονειρεύεται το μέλλον, ψάχνει τρόποους να “μαγέψει” μέσα από την μουσική και μιλάει αποκλειστικά στο HELLO! Cyprus

Φωτεινή, σε βρίσκουμε στην Αθήνα σε μια περίεργη κατάσταση και συνθήκη καλοκαιριού, λόγω πυρκαγιών. Πώς βίωσες αυτή την κατάσταση, γνωρίζοντας ότι ήσουν πολύ κοντά.
Ήταν πολύ δύσκολη στιγμή αυτή για όλους μας και εύχομαι να μην ξαναζήσουμε αντίστοιχες στιγμές ποτέ. Είναι πραγματικά απίστευτο να βλέπεις τη φωτιά σε απόσταση αναπνοής απο το σπίτι σου. Τρία μερόνυχτα δεν έκλεισα μάτι. Οι γονείς μου ανησυχούσαν, η αδερφή μου με έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο απο το σπίτι της στην Εύβοια. Μόλις έσβησε η φωτιά στην Αττική, το πύρινο μέτωπο στην Εύβοια άρχισε να απειλεί το σπίτι της αδερφής μου και τον γαμπρού μου. Τώρα είμασταν εμείς που ανησυχούσαμε για αυτούς! Ευτυχώς το σπίτι της σώθηκε αφού η φωτιά πέρασε ακριβώς απο δίπλα, όμως το φυσικό περιβάλλον γύρω καταστράφηκε. Αδιανόητη καταστροφή, οικολογική και οικονομική με συνέπειες που θα χτυπήσουν για ακόμα μια φορά τις πόρτες όλων μας.

Λυπάμαι για τους Έλληνες που θα αντιμετωπίσουμε άλλο ένα εμπόδιο, όμως ξέρω ότι είμαστε δυνατοί. Η αλληλεγγύη είναι ο μόνος μας σύμμαχος. Μέσα σε όλο αυτό, επιβεβαίωσα ξανά το πόσο πολύ αγαπώ τους συμπατριώτες μου και την πατρίδα μου. Όταν ορθοποδήσουμε ξανά, τότε πρέπει να φροντίσουμε με κάθε τρόπο να αποτρέψουμε κάτι τέτοιο στο μέλλον. Να αποδοθούν ευθύνες, να αναλάβουμε ευθύνες και να δώσουμε στα παιδιά μας την απαιτούμενη παιδεία ώστε να σεβαστούν τη φύση και να την υπερασπιστούν με κάθε τρόπο.

Η μουσική, μεγάλη γιατρειά για όλους μας και πόσο όταν στηρίζει φιλανθρωπικές οργανώσεις και ενδυναμώνει ξεχωριστές πράξεις ανθρώπων. Μια από αυτές και η συναυλία που θα δώσεις στην Κύπρο. Πες μας δυο λόγια για αυτή, για τους ανθρώπους που κρύβονται από πίσω αλλά και για τους στόχους αυτής.

Η τέχνη συνολικά αλλά και ειδικότερα η μουσική έχει από μόνη της έντονη θεραπευτική ιδιότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Επίδαυρο, που θεωρείται το πιο σπουδαίο αρχαίο ελληνικό θέατρο, οι άνθρωποι πήγαιναν για να επισκεφθούν το Ασκληπιείον και να γιατρευτούν. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αυτής γίνονταν παραστάσεις στο θέατρο για να τους κρατήσουν συντροφιά και για να τους βοηθήσουν στην θεραπεία τους. Σήμερα η τέχνη και η τρομερά θετική επίδρασή της στον άνθρωπο  έχει υποτιμηθεί, όμως στα αλήθεια δεν άλλαξε ποτέ! Η μουσική εξημερώνει τα ήθη… Δεν μιλάω για τους μπερδεμένους επαναλαμβανόμενους ήχους που αποκοιμίζουν ή εξαγριώνουν. Μιλάω για την μουσική που γαληνεύει την ψυχή, που λυτρώνει. Ίσως και οι Εμπρηστές αν άκουγαν αυτή την μουσική να μην έβαζαν τα χέρια τους στη φωτιά.

Το να μπορώ να προσφέρω έμπρακτα σε αυτούς που έχουν την ανάγκη μας, μέσα απο την μουσική μου, είναι για μένα το μεγαλύτερο δώρο. Το Δίκτυο Εθελοντών  «Λευκωσιάζω» και το “Cavozoe” Μου δίνουν τη χαρά να τραγουδήσω μέσα απο την ψυχή μου για τους Μικρούς ήρωες. Στο πλάι μου έχω τον Γιώργο Παπαχριστούδη που με την ευγένεια της δικής του ψυχής και την μουσική του δεινότητα, θα με συνοδεύσει σε «μουσικές εξαίσιες» όπως λέει και ο ποιητής. Σας προσκαλώ με χαρά σε αυτή την ξεχωριστή βραδιά με τραγούδια που έχουμε διαλέξει ειδικά για
Όσους θα βρεθούν κοντά μας για να συνεισφέρουν σε αυτό τον ιερό σκοπό.

Ποια είναι η σχέση σου με την Κύπρο και τους Κύπριους, Τί ξεχωρίζεις αλλά και τι απολαμβάνεις κάθε φορά που έρχεσαι;

Καταρχήν μας συνδέει ο συμπατριώτης μου (ζακυνθινός) Δημήτρης Λάγιος, ο συνθέτης που αγάπησε την Κύπρο σαν δεύτερη πατρίδα του. Μας συνδέει λοιπόν αυτή η «όμορφη και παράξενη πατρίδα» του Ελύτη, που μελοποίησε ο Λάγιος και προς τιμήν του θα την τραγουδήσω. Έπειτα με συνδέουν δεσμοί αγάπης με φίλους που έχω αποκτήσει εδώ. Αγαπημένους φίλους, καλλιτέχνες, φιλότεχνους, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, ανθρώπους  που γνώρισα όσες φορές επισκέφθηκα το νησί. Το νησί της Αφροδίτης με το απαράμιλλο κάλλος του, με έχει κερδίσει από καιρό.

Η κόρη σου είναι πλέον 9 ετών. Πώς βλέπει την μητέρα της ως ερμηνεύτρια και το χώρο της μουσικής; Πιστεύεις έχει τάση προς αυτήν;

Έχει πλέον αρχίσει να καταλαβαίνει τί κάνουν η μαμά και ο μπαμπάς:Μουσική! Είναι δύσκολο βέβαια να εξηγήσεις σε ένα παιδί ότι ζεις για τη μουσική και ταυτόχρονα από τη μουσική. Κυρίως είναι δύσκολο επειδή και η ίδια φαίνεται ότι εν πολλοίς ζει για τη μουσική. Μαθαίνει τσέλο, τραγουδάει και ακούει πολλή μουσική! Πιστεύω πως η μουσική θα είναι παρέα της, συντροφιά σε όλες τις στιγμές της ζωής της, όπως είναι για όλους όσους την αγαπούν, επαγγελματίες, ερασιτέχνες
και φιλότεχνους.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο μάθημα που πήρες από αυτήν και ποιο είναι αυτό που θεωρείς ότι θα της δώσεις εσύ.

Το μεγαλύτερο μάθημα που μου έδωσε είναι ότι όλα μπορούν να περιμένουν, αυτή όχι! Το μεγαλύτερο μάθημα που προσπαθώ να της δώσω είναι ότι πρέπει να δινόμαστε  στη ζωή απλόχερα και αυτή θα μας αποκαλυφθεί αργά ή γρήγορα σε όλο της το μεγαλείο!

 

Μια σπουδαία πορεία στο χώρο και καριέρα. Ποια θεωρείς ότι είναι η σπουδαιότερη σου στιγμή στο καλλιτεχνικό στερέωμα, η πιο ευτυχισμένη και η πιο δύσκολη.

Νοιώθω σπουδαία προσωπική στιγμή τη συμμετοχή μου στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, τις φορές που τραγούδησα στην Αγία Ειρήνη στην Κωνσταντινούπολη, στην Επίδαυρο, στα Ηνωμένα έθνη στη Νέα Υόρκη και το Παρίσι, στα εγκαίνια της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, τη συνεργασία μου με τον Μίκη θεοδωρακη, τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τον σταρ του West End Ramin Karimloo, τον χιλιανό αγωνιστή της δημοκρατίας Angel Parra…

Ευτυχισμένη είμαι κάθε φορά που ο θεός βάζει λόγια και νότες στο στόμα μου. Η πιο δύσκολη στιγμή μου είναι όταν πονάω αλλά πρέπει να ξεπεράσω τον πόνο μου και να βγω στη σκηνή. Τότε λέω: The show must go on!

Σπουδαίες συνεργασίες με στιχουργούς και συνθέτες αλλά και τραγουδιστές. Ποια θεωρείς ως την πιο σημαντική αλλά και ποιο θεωρείς ότι είναι το καλλιτεχνικό σου «απωθημένο»

Ειλικρινά δεν έχω απωθημένα. Θέλω να συνεχίσω να νοιώθω τη δύναμη που μου ασκεί η τέχνη και να την μεταδίδω στον κόσμο.

Δυο χρόνια με τις δυσκολίες τις πανδημίες να είναι εμφανείς. Πώς βίωσες αυτές τις καταστάσεις αλλά και πόσο δύσκολο ήταν επαγγελματικά. Ποια τα μαθήματα που πήρες αλλά και τα «θέλω» σου την επόμενη ημέρα.

Ένοιωσα τα ίδια συναισθήματα που αισθανθήκαμε όλοι. Φόβο, θλίψη, οργή… Ύστερα αποφάσισα να μην το βάλω κάτω, να κάνω το καλύτερο που μπορώ κάτω απο τις δύσκολες αυτές συνθήκες. Με τον Γιώργο (Παπαχριστούδη) κάναμε διαδικτυακές συναυλίες απο το σπίτι μας για
να συγκεντρωθούν χρήματα για τα νοσοκομεία που είχαν ανάγκη . Έπειτα κάναμε διαδικτυακές συναυλίες απο όλη την Ελλάδα που προβλήθηκαν-εκτός απο το διαδίκτυο- σε μεγάλα κανάλια του εξωτερικού.

Τον χειμώνα που πέρασε έγραψα το πρώτο μου μουσικό αφήγημα, μια ιστορία με ηρωίδα μια γυναίκα που βιώνει τον εγκλεισμό λόγω της πανδημίας μόνη, την ίδια στιγμή που γιορτάζονται τα 200 χρόνια απο την ελληνική επανάσταση. Μέσα σε αυτή την αντιφατική συγκυρία, αντλεί δύναμη απο την ιστορία της επανάστασης για να αντιμετωπίσει τον «αόρατο εχθρό» της πανδημίας. Το έργο έγινε φιλμ για το πολεμικό μουσείο όπου είχα την χαρά να παίξω και να τραγουδήσω. Θα προβληθεί απο τον Σεπτέμβρη. Την χορηγία για να πραγματοποιηθεί αυτό το φιλόδοξο σχέδιο έκανε η ανερχόμενη αεροπορική εταιρεία sky express.

Φωτεινή Δάρρα, σε δέκα χρόνια από τώρα. Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου προσωπικά αλλά και καλλιτεχνικά.
Εύχομαι να είμαι ευτυχισμένη με όσα μου επιφυλάσσει ο χρόνος, η ζωή. Να έχω κοντά μου τους δικούς μου ανθρώπους. Να αγαπώ ακόμα και να αγαπιέμαι. Τί άλλο να ζητήσω;

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου σχέδια
Συναυλίες! Στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας στις 22 Αυγούστου με Πανσέληνο,  στις 25 Σεπτεμβρίου στο Πολεμικό μουσείο της Γέφυρας Θεσσαλονίκης, στις 29 στην Κύπρο ξανά με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου στο  Αμφιθέατρο Σκαλί Αγλατζιάς.

 Κλείνοντας θα ήθελα να μου πεις που λες HELLO! αλλά και που GOODBYE
Καλωσήρθες καινούργια μέρα, αντίο στις περασμένες!

https://www.instagram.com/p/CR5si-ntaKW/

Η Φωτεινή Δάρρα θα τραγουδήσει  για τους «Μικρούς Ήρωες».Το Cavo Zoe Seaside Hotel και το Δίκτυο Εθελοντών «Λευκωσιάζω» μαζί για φιλανθρωπικό σκοπό
Η πανσέληνος του Αυγούστου, γίνεται η αφορμή για μία πολύ ιδιαίτερη μουσική βραδιά για καλό σκοπό, με μουσικές και τραγούδια που υμνούν το ολόγιομο φεγγάρι του τελεταίου μήνα του καλοκαιριού.
Μία μαγευτική, φιλανθρωπική μουσική βραδιά, με πιάνο και φωνή, κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι που συνδιοργανώνουν το Cavo Zoe Seaside Hotel στον Πρωταρά και το Δίκτυο Εθελοντών Λευκωσιάζω στις 19 Αυγούστου, στις 20:30, στον υπαίθριο χώρο του ξενοδοχείου, δίπλα από τη θάλασσα.
Κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού, η υπέροχη τραγουδίστρια Φωτεινή Δάρρα, με την εξαιρετική φωνή της, θα μας ταξιδέψει αυτό το όμορφο βράδυ του καλοκαιριού μαζί με τον σπουδαίο ενορχηστρωτή και πιανίστα Γιώργο Παπαχριστούδη.
Οι δύο καλλιτέχνες, που ανταποκρίθηκαν με χαρά στον σκοπό της βραδιάς δείχνοντας την ευαισθησία τους, θα δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια του φεγγαριού και όχι μόνο.
Tα καθαρά έσοδα της μουσικής βραδιάς θα διατεθούν στην πρωτοβουλία του κ. Λουκά Φουρλά «Μικροί Ήρωες», για ενίσχυση των παιδιών που παλεύουν με τον καρκίνο.
Οδηγίες & Συστάσεις:
Το κοινό παρακαλείται να προσέλθει στην εκδήλωση το αργότερο 30 λεπτά πριν από την έναρξη της μουσικής βραδιάς.

Οι διοργανωτές ακολουθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα και πρωτόκολλα, σύμφωνα με τα σχετικά διατάγματα του Υπουργείου Υγείας, γι’ αυτό παρακαλoύν το κοινό να προσκομίζει κατά την είσοδό του στον χώρο safe pass.

Πληροφορίες:
Ημέρα: Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021
Ώρα έναρξης: 20:30
Χώρος: Ξενοδοχείο Cavo Zoe, Πρωταράς
Κρατήσεις: 99932933

Τιμή φιάλης ανά 4 άτομα: €200. (Περιλαμβάνει platters φρούτων και τυριών).

*Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Απαραίτηση η προκράτηση.
Το ξενοδοχείο Cavo Zoe και το Δίκτυο Εθελοντών Λευκωσιάζω στηρίζουν την πρωτοβουλία του κ. Λουκά Φουρλά διαθέτοντας όλα τα καθαρά έσοδα της μουσικής βραδιάς στους «Μικρούς Ήρωες».
Διοργανωτές: Cavo Zoe Seaside Hotel, Δίκτυο Εθελοντών «Λευκωσιάζω»
Χορηγός επικοινωνίας: Alpha Κύπρου

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ