Ως Μυρτάλη στο επί της ουσίας τηλεοπτικό της ντεμπούτο, η Αφροδίτη Λιάντου ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην προσωπική της ζωή με τον Νικήτα, τον οποίο ερμηνεύει ο νεοεισερχόμενος στη «Γη της ελιάς» του Mega Βασίλης Αθανασόπουλος. Η νεαρή ηθοποιός μίλησε στο περιοδικό HELLO! και στη Σόνια Μαγγίνα και περιέγραε τη διαδρομή της μέχρι τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο σίριαλ του Ανδρέα Γεωργίου, το πόσο σημαντική είναι για τη ζωή και τη δουλειά της η μητέρα της, Εβελίνα Παπούλια, και τις αλλαγές που σηματοδότησε για την ίδια η συμμετοχή της σε μια επιτυχημένη καθημερινή σειρά.

Μεγαλώνοντας είχες αίσθηση του καλλιτεχνικού χώρου στον οποίο ανήκε η μητέρα σου;

Σίγουρα! Με έπαιρνε άλλωστε πολλές φορές μαζί της. Η μητέρα μου ανέκαθεν αγαπούσε τη δουλειά της, κάτι το οποίο περνούσε και σε μένα, με αποτέλεσμα να θεωρώ πολύ όμορφο αυτόν το χώρο. Επιπλέον, μου άρεσαν πάντα η μουσική και το μιούζικαλ. Ήμουν από μικρή σε χορωδίες, έκανα μαθήματα φωνητικής, ενώ από τα 13 μου άρχισα να δίνω εξετάσεις για διπλώματα θεωρίας και φωνητικής στο Berkeley και μιούζικαλ στο West London University. Στη συνέχεια σπούδασα στο ACM (Academy of Contemporary Music) στο Λονδίνο και έχω κυκλοφορήσει κάποια τραγούδια.

Οπότε, ήταν συνειδητή η απόφασή σου να ακολουθήσεις έναν καλλιτεχνικό δρόμο;

Ναι, υπήρχε στην καθημερινότητά μου από πολύ νεαρή ηλικία μια αίσθηση του τι ήθελα να κάνω. Σίγουρα κάποιες στιγμές άλλαζα γνώμη και σκεφτόμουν άλλα πράγματα. Ωστόσο η μουσική και το μιούζικαλ δεν έφευγαν ποτέ από τη ζωή ή το μυαλό μου. Όταν ήμουν στη δευτέρα γυμνασίου –αν θυμάμαι καλά–, με ρώτησε η μητέρα μου τι ήθελα να κάνω ώστε να καταλάβω πού θα δώσω περισσότερο βάρος και της απάντησα ότι ήθελα να ασχοληθώ με τη μουσική και το μιούζικαλ. Έτσι, αφοσιώθηκα εκεί.

Τι άλλο σού είχε περάσει από το μυαλό να κάνεις;

Μου άρεσε πολύ η φυσική και ήμουν αρκετά καλή, οπότε για ένα διάστημα σκεφτόμουν να ασχοληθώ με αυτήν. Μετά μου έφυγε, αποδέχθηκα πως είμαι καλλιτεχνική φύση.

Η υποκριτική, ως πρόζα και όχι ως μέρος μιούζικαλ, πώς προέκυψε;

Δεν ήταν κάτι που είχα αποφασίσει. Μου έτυχε ωστόσο αυτή η τεράστια ευκαιρία να παίξω στη «Γη της ελιάς». Μου έγινε η πρόταση την περίοδο κατά την οποία είχα ολοκληρώσει τις σπουδές μου στο Λονδίνο και είχα επιστρέψει στην Ελλάδα. Λόγω καραντίνας, δεν υπήρχαν δουλειές και δεν γίνονταν lives για να μπορέσω να αναπτύξω αυτό το κομμάτι. Γι’ αυτό, αποδέχθηκα αμέσως την πρόταση, καθώς θεώρησα πως θα με εξελίξει σε πολλούς τομείς, ακόμα και σε εκείνον της μουσικής. Για παράδειγμα, για να παίξεις σε ένα βιντεοκλίπ, βοηθά να έχεις επιπλέον γνώσεις υποκριτικής. Πολύ γρήγορα συνειδητοποίησα ότι μου άρεσε πολύ η υποκριτική, πολύ περισσότερο απ’ όσο περίμενα.

Ο ρόλος της Μυρτάλης ωστόσο δεν είναι η πρώτη σου τηλεοπτική εμφάνιση.

Όχι, είχα κάνει ένα πέρασμα από το «Μπρούσκο», αλλά δεν ήταν σκηνή με acting. Απλώς, τραγουδούσα ένα δικό μου κομμάτι. Υπήρχε περισσότερο η αίσθηση βιντεοκλίπ και όχι ρόλου. Επομένως, μπορώ να πω ότι το βάπτισμα του πυρός σε ό,τι αφορά την υποκριτική το πήρα στη «Γη της ελιάς».

Ποια ήταν τα συναισθήματά σου στο πρώτο γύρισμα;

Ένα συναίσθημα κυριαρχούσε: ήμουν πολύ αγχωμένη. Ωστόσο κινήθηκα με το ένστικτό μου. Ευτυχώς όλη η ομάδα του Ανδρέα Γεωργίου είναι πολύ βοηθητική, είναι σαν οικογένεια, οπότε είχα πάντα βοήθεια σε ό,τι χρειαζόμουν. Επιπλέον, ξεκίνησα μαζί με παιδιά πολύ κοντά στην ηλικία μου, πρωτοεμφανιζόμενα κι εκείνα, και μοιραστήκαμε το άγχος και τις ανασφάλειές μας. Μέσα σε ένα μήνα, είχε φύγει εντελώς το τρακ των πρώτων ημερών.

Τι ήταν εκείνο που σε άγχωνε αρχικά;

Δεν ήξερα κατά πόσον μπορούσα να αντεπεξέλθω και στους ρυθμούς ενός καθημερινού σίριαλ και στο ρόλο. Η Μυρτάλη έχει πολλές εναλλαγές, βιώνει συνθήκες που προσωπικά δεν έχω ζήσει ώστε να αντλήσω από κάπου μέσα μου και να τις αποδώσω. Όμως αυτό ακριβώς ήταν που με έκανε να αποδεχθώ αυτήν τη δουλειά. Δεν ήθελα να πω όχι χωρίς να δοκιμαστώ.

Η μητέρα σου έπαιξε κάποιο ρόλο στην απόφασή σου;

Η μητέρα μου με προέτρεψε να το κάνω και μου επισήμανε πως το να έρθει ένας πρωταγωνιστικός ρόλος και το να με εμπιστευτούν τόσο στην ηλικία μου είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία, η οποία συνήθως δεν προκύπτει εύκολα.

Η Μυρτάλη πόσα στοιχεία δικά σου έχει;

Πλέον δεν βρίσκω πολλά στοιχεία πάνω της που να υπάρχουν στο χαρακτήρα μου. Αρχίζει να αλλάζει, γίνεται περισσότερο τσαμπουκάς, απαιτεί πράγματα τα οποία εγώ ως άνθρωπος δεν θα απαιτούσα, όσον αφορά τα κληρονομικά για παράδειγμα. Στην αρχή που ήταν πιο συνεσταλμένη, μοιάζαμε περισσότερο αφού κι εγώ είμαι αρκετά ντροπαλή.

Στη ζωή της Μυρτάλης ήρθε ακόμα μία αλλαγή με την είσοδο του Νικήτα.

Όπως όλα δείχνουν, έκλεισε οριστικά το κεφάλαιο του Στέφανου, με τον οποίο έζησε έναν πιο εφηβικό και παρορμητικό έρωτα. Έμειναν μαζί σε σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς να γνωρίζονται καλά και εντέλει αποδείχθηκε ότι δεν ταίριαζαν. Νομίζω πως ο νέος έρωτας της Μυρτάλης, με τον Νικήτα, είναι πιο ώριμος και η ίδια ξέρει καλύτερα τι θέλει από έναν άντρα. Δεν δίνεται όμως ολοκληρωτικά, είναι συγκρατημένη.

Ανέφερες ότι είσαι συνεσταλμένη, κινείσαι ωστόσο σε ένα χώρο με τεράστια έκθεση. Πώς το χειρίζεσαι αυτό;

Αυτό ήταν για μένα η μεγαλύτερη πρόκληση. Αναγνωρίζοντας πόσο ντροπαλή είμαι, θέλησα να το ξεπεράσω, να πάψω να είμαι τόσο συνεσταλμένη.

Όπως έχει αποδειχθεί μέσα από μαρτυρίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, ένας καλλιτέχνης μπορεί στα πρώτα του βήματα να έρθει αντιμέτωπος με σκληρές συμπεριφορές. Εσύ νιώθεις λίγο πιο ασφαλής λόγω της οικογενειακής σύνδεσης που υπάρχει;

Αναμφίβολα, επειδή η μητέρα μου γνωρίζει κόσμο στον καλλιτεχνικό χώρο, θα μπορούσα να πω ότι νιώθω πιο προστατευμένη υπό μια έννοια. Αυτό όμως δεν ισχύει για το κοινό, εκεί εκτίθεμαι ως Αφροδίτη για να κρίνει αν του αρέσω ή όχι. Το επισημαίνω αυτό επειδή γίνεται συχνά σύγκριση με τη μητέρα μου και έχει τύχει να λάβω ακόμα και αρνητικά σχόλια πάνω σε αυτό το κομμάτι. Επομένως, εκεί δεν είμαι καθόλου προστατευμένη.

Γενικά, τι feedback παίρνεις;

Ως επί το πλείστον θετικό και για τη σειρά και για το ρόλο μου. Σπάνια θα δω αρνητικά σχόλια.Στον προσωπικό μου λογαριασμό στο instagram λαμβάνω πολύ θετικά μηνύματα. Οφείλω όμως να πω ότι σπάνια μπαίνω στα social media για να αναζητήσω σχόλια. Δεν θέλω να επηρεάζομαι. Επίσης, πιστεύω πως πολλά σχόλια από ανώνυμους χρήστες μπορεί απλώς να εξωτερικεύουν ένα συναίσθημα που έχει εκείνος που τα έγραψε, δεν είναι αμιγώς κριτικές που μπορούν να σε βοηθήσουν και να σε κάνουν καλύτερο.

Fan club έχεις αποκτήσει;

Ναι, υπάρχουν κάποια πολύ ενεργά fan pages στο instagram που στέλνουν σε όλους μας μηνύματα και θετικά σχόλια και κάνουν πολλά repost για τη σειρά, κι αυτό είναι ένα δείγμα του πόσο έχει αγαπηθεί η «Γη της ελιάς». Σε προσωπικό επίπεδο, μου αρέσει πολύ η αγάπη που μας δείχνει ο κόσμος, ο οποίος μας ακολουθεί από το πρώτο επεισόδιο – δεν είναι κάτι που γίνεται εύκολα. Το εκτιμώ πολύ που μπαίνει στη διαδικασία να φτιάξει βίντεο για όλους μας, που διαθέτει λίγο από το χρόνο του για μας.

Έχεις φοβηθεί μήπως ο κόσμος σε ταυτίσει με τη Μυρτάλη;

Όχι, είναι κάτι που δεν έχω σκεφτεί ποτέ.

Πώς ενίσχυσες τον εαυτό σου στον τομέα της υποκριτικής;

Στην αρχή έκανα υπερβολικά πολλές πρόβες με τη μητέρα μου, πολύ πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Εκτός από τα σενάρια που είχα στα χέρια μου, μου έδινε να διαβάσω διάφορα έργα. Σίγουρα βοήθησε, ήταν σαν να είχα μια εξαιρετική δασκάλα στο σπίτι μου. Πλέον εργάζομαι δώδεκα ώρες κάθε μέρα, συνθήκη που από μόνη της είναι ό,τι καλύτερο για να αντιληφθώ πώς είναι η δουλειά στην πραγματικότητα. Μαθαίνω τα πάντα μέσα από την πράξη και πολύ γρήγορα.

Το θεάτρο το σκέφτεσαι;

Θα ήθελα να δοκιμαστώ κι εκεί, αρχικά σε μιούζικαλ, το οποίο είναι ένα είδος που έχω σπουδάσει και όπου έχω γνώσεις. Σκέφτομαι όμως το θέατρο και εν γένει, ακόμα και για το καλοκαίρι αν μου γίνει κάποια πρόταση.

Η μητέρα σου είναι αυστηρή μαζί σου;

Στην αρχή, πριν καν διαβάσω σενάρια, ήταν πολύ αυστηρή. Κάποια στιγμή κατάλαβα πως για να είσαι ηθοποιός, πρέπει να ξεπερνάς τον εαυτό σου σε ορισμένα θέματα, να μη φοβάσαι να εκτεθείς, να δοκιμάζεις πράγματα για τα οποία ενδεχομένως νιώθεις πως ρισκάρεις. Η μητέρα μου με έβαλε σε αυτήν τη διαδικασία και μου πρότεινε πολλές διορθώσεις σε τεχνικά ζητήματα. Με τον καιρό, άρχισα να αισθάνομαι πιο σίγουρη. Διαβάσαμε μαζί δύο επεισόδια και, όταν ξεκίνησε να προβάλλεται το σίριαλ, μου έκανε κάποιες μικρές παρατηρήσεις. Στη συνέχεια, όμως, με άφησε να βρω μόνη μου τα δικά μου πατήματα. Επίσης, δεν θεωρούσε σωστό να επέμβει στη δουλειά του Ανδρέα Γεωργίου.

Σε ενοχλεί που σε συνδέουν με τη μητέρα σου;

Το θεωρώ φυσικό να υπάρχει η σύνδεση –ακόμα και η σύγκριση ως πρώτη αντίδραση–, αλλά όχι και λογικό, αφενός γιατί η μητέρα μου είναι πολλά χρόνια στο χώρο και αφετέρου γιατί είμαστε εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι, όσο κι αν λένε ότι μοιάζουμε.

Τι αγαπάς πολύ στη μητέρα σου;

Έχει πολύ θάρρος στη δουλειά της, τολμά να κάνει πράγματα στη ζωή της, μαθαίνει συνεχώς κάτι καινούριο, κι αυτό το θαυμάζω απεριόριστα. Την έχω δει να πεισμώνει και να βελτιώνεται σε μικρό χρονικό διάστημα σε θέματα που δεν της ήταν εύκολα στην αρχή. Θυμάμαι ότι στην παράσταση «Δαίμονες» τραγουδούσε όπερα και έκανε άπειρες πρόβες από το πρωί μέχρι το βράδυ. Όταν είδα το αποτέλεσμα, δεν το πίστευα. Αυτό είναι ένα στοιχείο της που θέλω να έχω κι εγώ. Επίσης, είναι πολύ καλός και δοτικός άνθρωπος, προσφέρει με ανιδιοτέλεια τα πάντα και δεν περιμένει ποτέ να πάρει κάτι πίσω, κάτι σπάνιο στις μέρες μας.

Έχεις αποφασίσει αν θα μείνεις στην Ελλάδα;

Δεν ξέρω. Παλαιότερα σκεφτόμουν να μείνω μόνιμα στο Λονδίνο, αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι δεν μου ταιριάζει πολύ ως πόλη. Η απόφασή μου θα εξαρτηθεί κατά πολύ από αυτό με το οποίο θα ασχοληθώ. Όσον αφορά το τραγούδι, για παράδειγμα, επειδή μου αρέσει πολύ το αγγλόφωνο, είναι πιο δύσκολα τα πράγματα στην Ελλάδα.

Στη ζωή σου άλλαξε κάτι η σειρά;

Βέβαια! Κατ’ αρχάς, άλλαξε με κάποιον τρόπο εμένα την ίδια καθώς ένιωσα πιο υπεύθυνη –ωρίμασα πιο γρήγορα– και σίγουρη για τον εαυτό μου. Όσο δοκιμάζουμε και τολμάμε νέα πράγματα, ενισχύουμε την αυτοπεποίθησή μας. Μπορεί να διανύω μια περίοδο με πολλή δουλειά και κούραση, αλλά είναι και μια περίοδος κατά την οποία αισθάνομαι πως στέκομαι γερά στα πόδια μου.

Χρόνο για σένα έχεις;

Η αλήθεια είναι ότι όχι, δεν έχω.

Έχεις κατανόηση από το σύντροφό σου;

Ορισμένες φορές ναι, αλλά είναι δύσκολο λόγω απόστασης και δουλειάς. Αγαπώ όμως αυτό που κάνω, με βοηθά να νιώθω καλά. Βρίσκω άλλωστε χρόνο για να βγω με τις παρέες και τις φίλες μου, με τις οποίες είμαστε πολλά χρόνια μαζί. Έχω ωστόσο στο μυαλό μου το ότι δεν πρέπει να ξενυχτήσω, κάτι που δεν σκεφτόμουν πριν από ένα χρόνο.

Τι ζητάς στις προσωπικές σου σχέσεις, στον έρωτα και στη φιλία;

Ειλικρίνεια, εμπιστοσύνη και κατανόηση, ειδικά τώρα που βρίσκομαι σε μια περίοδο με πολύ μεγάλες και συνεχείς αλλαγές. Φυσικά, κι εγώ πρέπει να δείχνω την αντίστοιχη κατανόηση όσον αφορά το τι μπορεί να προκαλούν αυτές οι αλλαγές στη ζωή των δικών μου ανθρώπων. Είμαι στο ξεκίνημά μου –και είναι ένα καλό ξεκίνημα–, έχω βγει από το comfort zone μου και απαιτείται χρόνος προσαρμογής.

Τι άλλο σού αρέσει να κάνεις για τον εαυτό σου;

Μου αρέσει πολύ να σχεδιάζω ρούχα και να ασχολούμαι με την κατασκευή τους – να βρίσκω υφάσματα ή να παίρνω μέτρα. Δεν τα ράβω η ίδια, τα φορώ όμως πολύ συχνά. Επίσης, απολαμβάνω να περιποιούμαι τον εαυτό μου, να χαλαρώνω, για παράδειγμα, με μια μάσκα ομορφιάς.

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου μετά από δέκα χρόνια;

Σίγουρα θέλω να είμαι υγιής, ευτυχισμένη και ικανοποιημένη με τον εαυτό μου και τα όσα θα έχω επιτύχει.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ