Στο “Πρωινό” μίλησε ο Γιώργος Καπουτζίδης και αναφέρθηκε στη φετινή Eurovision, αλλά και στο ρατσιστικό σχόλιο που δέχτηκε, όταν κάποιος του έκανε ένα μειωτικό σχόλιο!

«Το σκέφτηκα εκείνη τη μέρα και το είπα στη Μαρία και μου είπε “ναι πες το”. Για να μην νομίζετε ότι ανακάλυψα την πυρίτιδα, υπάρχει όρος στα αγγλικά που στα ελληνικά σημαίνει επανοικειοποίηση, κάτι που στην Ελλάδα γνωρίζουν μόνο μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Όταν μία πληθυσμιακή ομάδα παίρνει τις μειωτικές, προσβλητικές λέξεις που λένε εναντίον της οι άλλοι, τις οικειοποιείται, τις βάζει στο δικό της λεξιλόγιο κι έτσι ο προσβλητικός χαρακτήρας των λέξεων φθίνει. Αν εγώ πω τον εαυτό μου αδερφή, αν μου το πεις εσύ δεν τρέχει και τίποτα. Στην Ελλάδα καθόμαστε και ακούμε ό,τι έρθει του άλλου και σκύβουμε το κεφάλι και νομίζω ότι πρέπει αυτό το πράγμα να αλλάξει», ανέφερε αρχικά ο ηθοποιός.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης παράλληλα μίλησε για τη φετινή Eurovision, και το άγνωστο περιστατικό του 2006!

«Δεν πέρασα καλά. Δεν το ευχαριστήθηκα. Ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Η μόνη στιγμή που το ευχαριστιόμουν ήταν όταν ήμουν στον θάλαμο με τη Μαρία Κοζάκου. Μόνο τότε ήταν ξεκούραστα και το διασκέδαζα. Όλη η υπόλοιπη ημέρα ήταν δύσκολα. Για ένα μήνα είχα μια ζωή συγκεκριμένη με μικρή κινητικότητα. Έκανα 100 βήματα την ημέρα στην Αίγινα με το γύψο στο πόδι. Ξαφνικά βρέθηκα σε μια πόλη και σε ένα στάδιο που έκανα μεγάλες αποστάσεις. Από το πρωί της Τετάρτης άρχισα να κάνω πυρετό κι έμεινα σταθερά με πυρετό. Αρρώστησα γιατί ήμουν ένας κουρασμένος άνθρωπος σε κίνηση και σε ταλαιπωρία».

Παράλληλα, ο Γιώργος Κααπουτζίδης αναφέρθηκε στο σχόλιο του Άρη Πορτοσάλτε στην εκπομπή “Σήμερα”.

«Δεν θεωρώ ότι είχε κακή πρόθεση, απλώς νομίζω ότι δεν γνωρίζει τη λέξη επανοικειοποίηση, το ότι αυτό έχει να κάνει με διαδικασία και δεν έχει να κάνει με την ποιότητα. Ίσα ίσα είναι μια διαδικασία με πάρα πολύ καλή ποιότητα και με καλό αποτέλεσμα, γιατί στην ουσία αφαιρεί κακοποιητικές λέξεις από το λεξιλόγιό μας».

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ