Μια πρωτόγνωρη για τα κυπριακά δεδομένα τελετή διοργανώνουν από κοινού το Κόμμα για τα Ζώα σε συνεργασία με τις Μητροπόλεις Λεμεσού και Ταμασού προσκαλώντας τους φιλόζωους πολίτες να προσέλθουν για να ευλογήσουν τα ζώα τους.

Δεκάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έσπευσαν σε εκκλησία για “σύντομη προσευχή” στα .. κατοικίδιά τους.

Συνεργείο του Alpha, βρέθηκε το πρωί στον ιερό ναό Αγίου Νεοφύτου στη Λακατάμια και κατέγραψε εικόνες από την προσέλευση πολιτών και τον αγιασμό ζώων.

Αυτή την Κυριακή: Εκκλησιασμός για γάτες, σκύλους, πουλιά, σαύρες και όχι μόνο. Στις 16:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο προαύλιο της εκκλησίας της Παναγίας της Παντανάσσης (Καθολικής) στο κέντρο της Λεμεσού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Μητροπολίτης θα ευλογήσει τα κατοικίδια και θα διαβάσει μια «σύντομη προσευχή».

Σκοπός είναι η «υπενθύμιση της σημασίας και του σημαντικού ρόλου των ζώων στη ζωή μας, είναι και η ευλογία όλων των ζώων που υποφέρουν στον πλανήτη και αυτών που χρειάζονται τη βοήθεια μας».

Σε σχετική ανακοίνωση το Κόμμα για τα Ζώα αναφέρει ότι οι πολίτες μπορούν να φέρουν τα κατοικίδια τους είτε αυτά είναι γάτες, σκύλοι, πουλιά, σαύρες, αράχνες, χάμστερ, ψάρια (αλλά να βρίσκονται κατάλληλα σε νερό). Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα εφαρμοστούν όλα τα πρωτόκολλα που σχετίζονται με τον COVID19.

Τέλος, το κόμμα υπενθυμίζει ότι το κοινό πρέπει να έχει στην κατοχή του γάντια, σακουλάκια, ή ό,τι άλλο χρειάζεται, με σκοπό την περισυλλογή αυτών που τυχόν θα αφήσουν πίσω τους τα ζωάκια σας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ