Το παλάτι της Δανίας εξέδωσε χθες ανακοίνωση, αναφέροντας πως η βασίλισσα Μαργκρέτε, η μόνη βασίλισσα πλέον στον κόσμο, μετά το θάνατο της Ελισάβετ, αποφάσισε να αφαιρέσει τους βασιλικούς τίτλους των παιδιών του δεύτερου γιου της, πρίγκιπα Γιόακιμ, με την ελπίδα πως θα επιτρέψει στα εγγόνια της να «διαμορφώσουν τη δική τους ζωή, χωρίς να περιορίζονται από τις ειδικές απαιτήσεις και τα καθήκοντα που έχει η επίσημη υπαγωγή στη βασιλική οικογένεια της Δανίας».

Η απόφαση αυτή δεν επηρεάζει τα τέσσερα παιδιά του μεγαλύτερου γιου της, πρίγκιπα Φρέντερικ, και της Αυστραλιανής καταγωγής συζύγου του, πριγκίπισσας Μαρί. Η απόφαση αφορά τα παιδιά του πρίγκιπα Γιόακιμ, τα δύο μεγαλύτερα από τον γάμο του με την πριγκίπισσα Αλεξάνδρα, τον 23χρονο Νικολάι και τον 20χρονο Φέλιξ -και τα δύο ασχολούνται επαγγελματικά με το μόντελινγκ-, καθώς και τα δύο μικρότερα από τον δεύτερο γάμο του με την πριγκίπισσα Μαρί, δηλαδή τον 13χρονο Χένρικ και τη 10χρονη Αθηνά.

Η πρώτη αντίδραση στην απόφαση αυτή ήρθε από τη μητέρα των δύο μεγαλύτερων παιδιών του πρίγκιπα, την πριγκίπισσα Αλεξάνδρα, που δήλωσε στο δανέζικο περιοδικό Se og Hør: «Είμαστε θλιμμένοι και σοκαρισμένοι. Αυτό έρχεται σαν κεραυνός εν αιθρία. Τα παιδιά αισθάνονται εξοστρακισμένα. Δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί τους αφαιρείται η ταυτότητά τους».

Ο πρίγκιπας Γιόακιμ με τη δεύτερη σύζυγό του, Μαρί. Και δεν είναι η μόνη που δεν της άρεσε η απόφαση της βασίλισσας Μαργκρέτε. Ακόμη και ο πρίγκιπας Γιόακιμ εξέφρασε το σοκ και την απογοήτευσή του για την αφαίρεση των βασιλικών τίτλων των παιδιών του.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σήμερα στο δανέζικο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ekstra Bladet, έξω από την πρεσβεία της Δανίας στο Παρίσι, όπου ζει με τη δεύτερη σύζυγό του, δήλωσε: «Είμαστε όλοι πολύ λυπημένοι. Δεν είναι ποτέ διασκεδαστικό να βλέπεις τα παιδιά σου να ”κακοποιούνται” έτσι. Βρίσκονται σε μία κατάσταση που δεν καταλαβαίνουν».

Πότε ελήφθη η απόφαση; Ο πρίγκιπας ξεμπροστιάζει τη βασίλισσα
Η βασίλισσα Μαργκρέτε, ρωτήθηκε χθες το βράδυ για την απόφαση – σοκ, κατά τη διάρκεια εμφάνισής της σε επίσημη εκδήλωση, και ανέφερε: «Είναι μια σκέψη που έχω εδώ και πολύ καιρό και νομίζω ότι θα είναι καλό για το μέλλον τους. Αυτός είναι ο λόγος».

Κάτι άλλο όμως που προκύπτει και το οποίο δείχνει πως οι σχέσεις δεν είναι και οι καλύτερες μέσα στη βασιλική οικογένεια της Δανίας, είναι πως ο βασιλικός οίκος δήλωσε ότι ο πρίγκιπας Γιόακιμ είχε ενημερωθεί για την απόφαση της μητέρας του τον Μάιο, με τον ίδιο όμως να το αμφισβητεί.

«Έλαβα ειδοποίηση πέντε ημερών» δήλωσε στις κάμερες. «Άκουσα ότι σας το είπαν τον Μάιο, δεν είναι αλήθεια;» ρώτησε ο δημοσιογράφος.

«Τον Μάιο, μου παρουσιάστηκε ένα σχέδιο, το οποίο ουσιαστικά ανέφερε ότι όταν τα παιδιά θα γινόταν 25 ετών το καθένα, θα συνέβαινε αυτό. Η Αθηνά κλείνει τα 11 τον Ιανουάριο» απάντησε φανερά ενοχλημένος.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την ανακοίνωση του παλατιού, τα τέσσερα παιδιά του πρίγκιπα Γιοάκιμ θα χάσουν τους βασιλικούς τους τίτλους από την 1η Ιανουαρίου 2023, διατηρώντας ωστόσο τη σειρά διαδοχής στο θρόνο. Πλέον όμως αντί για πρίγκιπες και πριγκίπισσα, θα αποκαλούνται κόμης και κόμισσα του Μονπεζάτ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ