Με το χαμόγελο του, τη ζεστασιά του και την αγάπη του για θέατρο “άνοιξε την καρδιά του” στο HELLO! Cyprus και μας μίλησε για όλα. Για την πορεία του στο χώρο, την θεατρική παράσταση που μονοπωλεί το ενδιαφέρον αλλά και για πολλά άλλα.

Ένας άνθρωπος που αγαπά τον τόπο του, τους ανθρώπους του και πάνω από όλα την αλήθεια που κρύβεται μέσα σε αυτά. Και μπορεί να αξίζει να τον δεις στο θέατρο αλλά αξίζει διπλά να τον γνωρίσεις καλύτερα.

Εύρο μου, μίλησε μας για την θεατρική σου δουλειά «Γαμπροί για κλάματα». Τι να περιμένει ο κόσμος από αυτή την παράσταση;

Είναι το πρώτο μου κωμικό έργο μετά την άρση των τελευταίων περιοριστικών μέτρων το οποίο ομολογώ ότι το χρειαζόμουν. Λειτουργεί σαν φάρμακο σε μένα η κωμωδία. Αλλά έτσι νομίζω πως λειτουργεί για όλους. Γέλιο, πολύ γέλιο στις πρόβες αλλά και στην παράσταση μας. Είμαι βέβαιος πως όπως γελάμε εμείς οι ηθοποιοί στις πρόβες έτσι και ο κόσμος που θα δει αυτή την παράσταση θα γελάσει αβίαστα.

Πώς βίωσες καλλιτεχνικά και προσωπικά την καραντίνα. Ποιο ήταν το μάθημα που πήρες αλλά και με ποιον φόβο σου ήρθες αντιμέτωπος;

Καλλιτεχνικά και καραντίνα μακρινά ξαδέρφια. Ή ούτε καν συγγενείς. Η αλήθεια είναι πως διάβασα κάποια καλά βιβλία αλλά και μάθαινα κιθάρα, μόνος μου (!). Αυτά στα καλλιτεχνικά. Είχα όμως και ευλογημένο χρόνο για παιχνίδι με τον αδελφότεκνο μου -έκανα babysitting. Δεν μπορώ να πω ότι είχα κάποιο συγκεκριμμένο φόβο αλλά σίγουρα πήρα κάποια μαθήματα όπως όλος ο κόσμος μέσα από αυτή την πανδημία. Έμαθα να σέβομαι περισσότερο την φύση και να εκτιμώ αλλιώς κάποιες καταστάσεις. Όταν εκτιμήσεις όλα αυτά που είναι γύρω σου τότε θα είσαι πιο καλά και εσύ με τον εαυτό σου.

«Γαμπροί για κλάματα», μια συνεργασία ζηλευτή με έντονο φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Ποιος είναι ο στόχος σου μέσα από την παράσταση και ποια συναισθήματα θες να μεταλαμπαδεύσεις στον κόσμο;

Στόχος μου είναι να φεύγει ο κόσμος από αυτή την παράσταση χαρούμενος και χαμογελαστός. Να τον λυτρώσει το γέλιο. Ναι, η παράσταση έχει έντονο φιλανθρωπικό χαρακτήρα όπως είπες αφού έσοδα της παράστασης θα δοθούν στον οργανισμό «Sophia for Children/Σοφία για τα παιδιά» που επιτελεί σημαντικο έργο για παιδιά που πραγματικά έχουν ανάγκη. Με τον τρόπο αυτό θα συμβάλουμε και εμείς ώστε κάποια παιδιά να χαμογελάσουν. Θέλουμε να βλέπουμε χαρούμενο κόσμο, ευτυχισμένο, κάτι στο οποίο το γέλιο βοηθά. Πιστεύω ότι η παράσταση «Γαμπροί για κλάματα» αυτό το καταφέρνει.

Τί κοινά χαρακτηριστικά έχεις με το ρόλο σου αλλά και σε ποια σημεία απέχεις πολύ;

Ο Νικόλας είναι άνθρωπος λαϊκός, παιδί του λαού που λέμε. Ε… και σε αυτό δεν διαφέρουμε καθόλου. Ο τύπος αυτός είναι ο ορισμός του «ο επιμένων νικά». Εγώ, σε αυτό, θέλω κι άλλη δουλειά. Το προσπαθώ -δεν έχω παράπονο. Αλλά έχω ακόμα δρόμο. Δεν μπορώ να πω ότι απέχω και πολύ από τον Νικόλα, σίγουρα όμως δεν είμαστε οι ίδιοι, αλλά θα μπορούσα να ταυτιστώ μαζί του. Όμως επαγγελματικά δεν νομίζω ότι θα έβλεπα τον εαυτό μου ως αστυνομικό.

Όλοι όταν ξεκινούμε, έχουμε μια βοήθεια και ένα στήριγμα. Ποιος ήταν ο δικός σου «προσωπικός άγγελος»;

Ο πατέρας μου και η μητέρα μου. Δεν με άφησαν ποτέ και επίσης οι ίδιοι με παρότρυναν να γίνω ηθοποιός γιατί έβλεπαν ότι αυτό αγαπούσα. Όταν ήμουν πιο μικρός και υπήρξε φάση που ήθελα να σταματήσω το θέατρο αυτοί ήταν που επέμεναν να μην το αφήσω. Ήταν, είναι και θα είναι οι προσωπικοί μου άγγελοι και στην προσωπική μου ζωή και στην επαγγελματική. Είμαι αυτό που είμαι χάρη σ’ αυτούς.

Ποιο είναι το επαγγελματικό σου απωθημένο και τί θα ήθελες να κάνεις θεατρικά ή τηλεοπτικά;

Μου αρέσουν πολύ οι βιογραφίες. Αυτό είναι κάτι που θα με ενδιέφερε είτε θεατρικά είτε τηλεοπτικά. Με συναρπάζουν οι ιστορίες σημαντικών προσώπων όπως π.χ. ο Νίκος Ξυλούρης που είναι ο αγαπημένος μου ερμηνευτής ή ο Νίκος Καββαδίας, ο αγαπημένος μου ποιητής. Πιο μεγάλο απωθημένο όμως είναι να κάνω κάτι για τον παππού μου Στέλιο Κάτσιο ο οποίος ήταν λοχαγός στον πόλεμο του 1974 και ένας λόγος που υπάρχει ελεύθερη Αμμόχωστος. Δυστυχώς πολύς κόσμος δεν ξέρει την ιστορία μας και κάποια σημαντικά ιστορικά γεγονότα που έγιναν στον τόπο μας. Έτσι θα μπορούσα και θα ήθελα να τιμήσω τον παππού μου έμπρακτα και όχι μόνο με μια απλή κόλλα χαρτί, όπως έκανε η πολιτεία.

Πώς σε βρίσκουμε στην προσωπική σου ζωή; Ο έρωτας τι ρόλο παίζει στην ζωή σου; Θα γίνοσουν… γαμπρός (έστω και για κλάματα) σύντομα;

Σε ολόκληρη μου τη ζωή περίμενα να μου κάνουν αυτήν την ερώτηση για να απαντήσω με αυτή την απάντηση «είμαι καλά». Ο έρωτας είναι το καλύτερο ναρκωτικό.

Ο χώρος σας έχει προβληθεί το τελευταίο εξάμηνο από μια αθέατη πλευρά που πρωταγωνιστούσαν σε μια μερίδα οι παρενοχλήσεις και το εργασιακό bullying. Έχεις δεχθεί κάτι παρόμοιο στο χώρο σου εσύ ή αν έχεις βιώσει ως τρίτος;

Ναι έχω βιώσει και ως πρώτος και ως δεύτερος και ως τρίτος. Αλλά αυτό έχει να κάνει με όλες τις δουλειές δεν έχει να κάνει μόνο στον χώρο μου. Το σημαντικό είναι να φύγουν οι τοξικοί άνθρωποι γι’ αυτό πρέπει να μιλάμε εκεί που πρέπει να μιλάμε.

Αν ρωτήσω τον κολλητό σου ή κολλητή σου, ποιο θα μου πει ότι είναι το βασικό σου προτέρημα αλλά και μειονέκτημα;

Ότι θα πω την αλήθεια και ότι θα πω την αλήθεια.

Έχεις πάρει κάποιο μεγάλο ρίσκο στη ζωή σου ή έχεις κάνει κάποια μεγάλη θυσία για ένας έρωτα ή και για εσένα τον ίδιο;

Ναι και δεν μετάνιωσα γιατί πολύ απλά δεν θα ήμουν αυτός που είμαι.

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε δέκα χρόνια τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σε καλλιτεχνικό;

Ξέρω γω. Με οικογένεια και παιδιά σε σπίτι στη θάλασσα και επαγγελματικά ως τότε θα έχω κερδίσει το τζόκερ και θα κάνω μόνο αυτά που με γεμίζουν.

Πώς βιώνεις την αβεβαιότητα του επαγγέλματος σου αλλά και αν κάνεις την δουλειά που πάντα ονειρευόσουν από μικρός;

Η φύση της δουλειάς ενός ηθοποιού σε κάνει να σκέφτεσαι μόνο στο παρόν, γιατί αν σκεφτείς το μέλλον θα χαθείς. Δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό. Η δουλειά μας έχει και τα καλά και τα κακά της γιατί από τη μια είναι καλό να ζεις την στιγμή, το παρόν αλλά ζεις και στην αβεβαιότητα.

Θα πήγαινες ποτέ να κυνηγήσεις το όνειρό σου στην Ελλάδα;

Δύσκολοι καιροί για πρίγκηπες. Ένα απωθημένο όταν τελείωσα την σχολή μου στην Αθήνα αλλά τώρα πια ούτε που το σκέφτομαι. Σαν την Κύπρο εν έσιει.

Κλείνοντας, θέλω να μου πεις τα επόμενα επαγγελματικά σου σχέδια αλλά και που θα έλεγες HELLO! και που GOODBYE;

Φέτος θα με δείτε τηλεοπτικά στο «Το χάρτινο κουτί» της Θέας Χριστοδουλίδου, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Πατσαλίδη στον Αντένα και θεατρικά θα είμαι βοηθός σκηνοθέτη στον «Σέρλοκ Χολμς» του Ken Ludwig, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου από την Alpha Square. Προς το παρόν…

Θα έλεγα HELLO στη θετική ενέργεια, σε όλα τα καλά, στο γέλιο. Και GOODBYE που αλλού; Στον corona virus φυσικά. Έσπασεν μας τζιαι καούρτισεν μας …που λέτε και εσείς στην Ελλάδα.

 

ΔΕΡΥΝΕΙΑ – Δημοτικό Αμφιθέατρο

Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 21:00 &
Τρίτη, 3 Αυγούστου, 21:00

ΠΑΦΟΣ –Αρχαίο Ωδείο

Παρασκευή, 6 Αυγούστου, 21:00 &
Σάββατο, 7 Αυγούστου, 21:00

Δείτε και όλα όσα έγιναν στην πρόβα τους πριν την πρεμιέρα και την επιτυχημένη πορεία της παράστασης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ