Ολοένα και περισσότερα είναι τα νέα στοιχεί που προκύπτουν μετά τη σύλληψη της Εύας Καϊλή με την κατηγορία της διαφθοράς με χρηματισμό από το Κατάρ. Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, εκτός από τις σακούλες με χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της Εύας Καϊλή, χαρτοφυλακας με λεφτά εντοπίστηκε και στην κατοχή του πατέρα της ο οποίος βρίσκεται υπό ανάκριση

Η Εύα Καϊλή κρατείται μαζί με άλλους 4 προκειμένου να γίνει ανάκριση. Για την υπόθεση ερευνώνται άλλοι 2 ευρωβουλευτές της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, οι οποίοι συμμετέχουν στην επιτροπή για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πρόκειται για τους Maria Arena και Marc Tarabella.

Αρχικά είχε γίνει γνωστό πως η αστυνομία των Βρυξελλών έχει ερευνήσει 16 σπίτια και έχει κάνει 4 προσαγωγές καθώς υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η χώρα επιχείρησε να επηρεάσει οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις.

Να σημειωθεί πάντως πως μέχρι στιγμής η βελγική αστυνομία δεν έχει βγάλει καμία ανακοίνωση.

Για την υπόθεση κρατείται και ο σύντροφός της, ιταλικής καταγωγής, Φραντσέσκο Τζιόρτζι. Εργαζόταν για τον Ιταλό ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντζέρι και δραστηριοποιείται επίσης στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό του Fight Impunity. Έρευνες έγιναν και στο σπίτι του Παντζέρι. Στο σπίτι του κατασχέθηκαν σχεδόν 500.000 ευρώ μετρητά.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και ο λομπίστας και συνδικαλιστής Λούκα Βισεντίνι. Ο Βισεντίνι εξελέγη γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC), με 200 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως, μόλις ον Νοέμβριο.

Πηγή: Νewsit

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ