Κρατούμενη παραμένει η – επί του παρόντος – αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή, για το διαβόητο πλέον Qatar-gate, δηλαδή την επιχείρηση της Αραβικής χώρας να «εκμαιεύσει» θετικές για το ίδιο αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου ή/και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ένταλμα σύλληψης όμως εκδόθηκε και για τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ενώ ελεύθερος αφέθηκε ο πατέρας της, όπως αναφέρει η βελγική εφημερίδα Le Soir.

Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, ύποπτη για εμπλοκή σε κύκλωμα διαφθοράς που περιλαμβάνει νυν και πρώην ευρωβουλευτές, βοηθούς και άλλα δημόσια πρόσωπα από το ευρωπαϊκό περιβάλλον στις Βρυξέλλες, είχε προσαχθεί την Παρασκευή, αναφέρει η εφημερίδα Le Soir, προσθέτοντας ότι στη συνέχεια οδηγήθηκε σε ακρόαση.

Ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, κοινοβουλευτικός βοηθός, είχε επίσης παραπεμφθεί σε ακρόαση.

Ο σύντροφός της Εύας ΚαΪλή έχει επίσης κατηγορηθεί και έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και σε βάρος του.

Όσον αφορά στον πατέρα της Εύας Καϊλή, τον οποίο έπιασαν με μια βαλίτσα γεμάτη μετρητά φεύγοντας από ξενοδοχείο των Βρυξελλών, αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ο Λούκα Βισεντίνι, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους, σύμφωνα με τη Le Soir.

Πηγή:tlife

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ