Μιλώντας στην Corriere Della Sera σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σήμερα, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος τονίζει ξανά ότι η Εύα Καϊλή είναι αθώα και πως δεν έχει σχέση με το σκάνδαλο του Κατάρ.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος επισημαίνει και ότι η Εύα Καϊλή δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στη φυλακή για το σκάνδαλο του Κατάρ, επειδή, όπως υπογραμμίζει ο δικηγόρος, δεν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής της.

Υπερασπίζεστε την Καϊλή μαζί με τον συνάδελφό σας Αντρέ Ριζόπουλο. Πώς πέρασε τα Χριστούγεννα η πρώην αντιπρόεδρος;

«Η Εύα Καϊλή στη φυλακή ζει έναν εφιάλτη, μια καταστροφή επειδή είναι αθώα. Το μόνο άτομο που την επισκέφθηκε την ημέρα των Χριστουγέννων ήταν ο πατέρας της».

Προς το παρόν, οι κατηγορίες που γνωρίζουμε είναι γενικές. Θα ήταν απαραίτητο να μάθουμε περισσότερα για το ποιος έκανε τι, πώς και πότε. Ως δικηγόρος της Καϊλή, γνωρίζετε περισσότερα;

«Σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης, οι κατηγορίες είναι δωροδοκία δημόσιου λειτουργού, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και εγκληματική οργάνωση. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως οι κατηγορίες είναι πολύ αόριστες και δεν βασίζονται σε πραγματικά περιστατικά, αλλά μόνο στο γεγονός ότι τα χρήματα βρέθηκαν κάτω από την ίδια στέγη που μοιραζόταν η Εύα Καϊλή με τον σύντροφό της».

Έχετε ήδη δηλώσει ότι ο πελάτης σας συνεργάζεται με τη βελγική Δικαιοσύνη. Έχει ανακριθεί ξανά πρόσφατα;

«Έδωσε νέα κατάθεση την περασμένη εβδομάδα στην αστυνομία. Ήταν η πρώτη φορά που βρισκόταν σε αρκετά καλή ψυχολογική κατάσταση ώστε να έχει πλήρη επίγνωση του τι έλεγε, και ήταν η πρώτη φορά που είχε έναν καλό διερμηνέα».

Πώς αισθάνεται η κ. Καϊλή αυτή τη στιγμή;

«Μετά από όσα διάβασε στους φακέλους της έρευνας, αισθάνεται προδομένη. Το όνομά της χρησιμοποιήθηκε εν αγνοία της, πριν από την ημέρα της σύλληψης δεν γνώριζε τίποτα για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι, τα χρήματα δεν ήταν δικά της ούτε τα φύλαγε».

Τι γνώριζε για τη σχέση μεταξύ Τζόρτζι και Παντσέρι, οι οποίοι, σύμφωνα με την εισαγγελία, δρούσαν πίσω από τη ΜΚΟ Fight ununity; Θεωρεί τον εαυτό της θύμα τους;

«Αυτό που γνωρίζει είναι ότι ο Παντσέρι γνώριζε και συνεργαζόταν με τον Τζόρτζι για πολλά χρόνια. Η Καϊλή, ωστόσο, δεν είχε ποτέ λάβει γνώση του βαθμού και του είδους της μεταξύ τους συνεργασίας και θα ήταν μια οδυνηρή έκπληξη για εκείνη αν οι κατηγορίες εναντίον τους επιβεβαιώνονταν στο δικαστήριο».

Μπορεί κανείς να φανταστεί πώς αισθάνεται χωρίς το παιδί της.

«Η καρδιά της αιμορραγεί κυριολεκτικά για το 22 μηνών παιδί της, το οποίο είναι μόνο του και μπορεί να στηρίζεται μόνο στον ηλικιωμένο παππού του».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ