Ένας από τους πιο ανατρεπτικούς διαγωνισμούς τραγουδιού της Eurovision, έφτασε στο τέλος του.

Η “μάχη” των χωρών δόθηκε μέχρι και τα τελευταία λεπτά. 

Μεγάλη Βρετανία, Ισπανία, Σουηδία κοντραρίστηκαν μεταξύ άλλων φαβορί όπως η Σουηδία, η Πορτογαλία,  η Ιταλία η Ουκρανία, η Σερβία αλλά και η Ελλάδα. Η κριτική επιτροπή έδωσε τα περισσότερα 12αρια στην Ισπανία και την Μεγάλη Βρετανία. Στην πρώτη θέση της επιλογής των επιτροπών ήταν η Μεγάλη Βρετανία μετά η Σουηδία και στην τρίτη θέση η Ισπανία.

Το κοινό ψήφισε στο άλλο 50%  της διαδικασίας και δημιούργησε το τελικό αποτέλσμα.   Η Ουκρανία πήρε 192 βαθμούς από τις επιτροπές και 439 από το κοινό της Ευρώπης, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο τη χώρα εν μέσω πολέμου μέσω της μουσικής, αναδεικνύοντας τη χώρα… νικήτρια

Πού θα γίνει όμως ο διαγωνισμός;

Ο Ζελένσκι θέλει… Ουκρανία!

 Ο ουκρανός πρόεδρος ανέφερε πως θα ήθελε του χρόνου ο διαγωνισμός να λάβει χώρα στην Μαριούπολη.

«Του χρόνου η Ουκρανία θα φιλοξενήσει την Eurovision. Για τρίτη φορά στην ιστορία του. Και πιστεύω – όχι για τελευταία φορά. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε μια μέρα οι συμμετέχοντες και οι φιλοξενούμενοι της Eurovision να φιλοξενηθούν στην ουκρανική Μαριούπολη. Ελεύθερα, ειρηνικά, αποκαταστημένα», ανέφερε ο ουκρανός πρόεδρος και κατέληξε λέγοντας:

«Ευχαριστούμε για τη νίκη Kalush Orchestra και όλους όσους μας ψήφισαν. Σίγουρα, η νικητήρια συγχορδία μας στη μάχη με τον εχθρό δεν είναι μακριά. Δόξα στην Ουκρανία».

Οι Σουηδοί είναι έτοιμοι για… Στοκχόλμη 2023

Η Σουηδία είναι διατεθειμένη να φιλοξενήσει το διαγωνισμό του χρόνου για να μην γίνει σε εμπόλεμη ζώνη και ήδη έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της. Οι Σουηδοί έχουν διαθέσει ήδη ένα χώρο στην Στοκχόλμη και έχουν μιλήσει με τους εκπροσώπους της ουκρανικής αποστολής, εκφράζοντας την επιθυμία να φιλοξενήσουν εκείνοι τον διαγωνισμό του χρόνου, με εκείνους να απαντούην ότι προτεραιότητα έχει η πατρίδα τους.

Η δεύτερη επιλογή φαντάζει… ιδανική!

Η EBU σε περίπτωση που δεν κρίνει την Ουκρανία κατάλληλο έδαφος για διεξαγωγή της γιορτής της Ευρώπης θα δώσει την λύση της δεύτερης χώρας κατά σειρά και θα προτείνει στην… Μεγάλη Βρετανία για το Λονδίνο 2023! Αξίζει να τονιστεί ότι η δεύτερη σε σειρά χώρα προτείνεται αν δεν μπορεί η νικήτρια χώρα, κάτι το οποίο θα γίνει αν νικήσει ποτέ και η Αυστραλία ή αν η νικήτρια χώρα επιλέξει από μόνη της χώρα – συνεργασία.

Η EBU “ξεκαθαρίζει” σε Πρόεδρο της Ουκρανίας

Πάντως στο επίσημο site της Eurovision στην ανακοίνωση της νίκης και της διεξαγωγής του διαγωνισμού για του χρόνου, γίνεται ξεκάθαρο το εξής:

Μετά τη νίκη της Kalush Orchestra στο Τορίνο, δεν είναι βέβαιο εάν ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision 2023 θα πραγματοποιηθεί στην Ουκρανία λόγω της αδικαιολόγητης εισβολής της Ρωσίας στη χώρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ