Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η Eurovision 2023 θα πραγματοποιηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και όχι στην πολύπαθη Ουκρανία, η οποία κέρδισε τον Μάϊο του 2022 τον διαγωνισμό με το συγκρότημα Kalush Orchestra.

Η EBU είχε εκδώσει τη σχετική ανακοίνωση μέσα στον Ιούλιο, στην οποία ανέφερε πως ο μουσικός διαγωνισμός της Eurovision θα τελεστεί στη χώρα που κατατάχθηκε δεύτερη με την μπαλάντα «Spaceman» του Σαμ Ράιντερ.

Στην ανακοίνωση που βγήκε για το ποιες πόλεις διεκδικούν τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού, υπάρχουν 7 πόλεις που προκρίθηκαν στην τελική φάση επιλογής με το Λονδίνο να απουσιάζει! Συνολικά 20 πόλεις είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους όμως αυτές που προκρίθηκαν ήταν το Μπέρμιγχαμ, η Γλασκώβη, το Λιντς, το Λίβερπουλ, το Μάντσεστερ, το Νιουκάστλ και το Σέφιλντ.

Σύμφωνα πάντως με τις αποδόσεις των στοιχημάτων, υπάρχει μια πόλη που βρίσκεται πιο κοντά στο να διοργανώσει την Eurovision το 2023.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει διοργανώσει το διαγωνισμό συνολικά 8 φορές στο παρελθόν με τις μισές να έχουν γίνει για λογαριασμό άλλων χωρών. Η τελική επιλογή της πόλης αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στο φθινόπωρο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ