Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk ανακοίνωσε πως βάζει τέλος στη συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της Twitter, επικαλούμενος «ουσιώδη παραβίαση πολλών διατάξεων της συμφωνίας».

Ποιες είναι οι ανησυχίες του Elon Musk;

Ο Μασκ έχει εκφράσει εδώ και εβδομάδες ανησυχίες ότι υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός bots και spam λογαριασμών στην πλατφόρμα από ό,τι έχει δηλώσει δημοσίως το Twitter. Αναλυτές έχουν υποθέσει ότι οι ανησυχίες αυτές μπορεί να αποτελούν μια προσπάθεια να δημιουργήσει ένα πρόσχημα για να βγει από μια συμφωνία που μπορεί πλέον να θεωρεί υπερτιμημένη, αφού οι μετοχές του Twitter και η ευρύτερη αγορά τεχνολογίας έχουν υποχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες. Η μετοχή της Tesla (TSLA), στην οποία ο Έλον Μασκ σχεδίαζε να βασιστεί εν μέρει για να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία, έχει επίσης υποχωρήσει απότομα από τότε που συμφώνησε στη συμφωνία.

Τον Μάιο, δήλωσε ότι η συμφωνία ήταν «σε αναμονή» καθώς αξιολογούσε τον αριθμό των spam και των ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα και απείλησε ευθέως ότι θα αποχωρήσει από τη συμφωνία, κατηγορώντας το Twitter ότι παραβίασε τη συμφωνία συγχώνευσης μη παρέχοντας τα δεδομένα που λέει ότι χρειάζεται για να αξιολογήσει τον αριθμό των spam και των ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα. Σε απάντηση, το Twitter συμφώνησε να παραδώσει τη ροή των tweets «firehose».

Το Twitter απαντά: Θα τα πούμε στα δικαστήρια
«Το διοικητικό συμβούλιο του Twitter δεσμεύεται να κλείσει τη συναλλαγή στην τιμή και τους όρους που συμφωνήθηκαν με τον κ. Musk και σχεδιάζει να ασκήσει νομική δράση για να επιβάλει τη συμφωνία συγχώνευσης», ανέφερε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Twitter Bret Taylor σε tweet την Παρασκευή, επαναλαμβάνοντας προηγούμενες δηλώσεις της εταιρείας ότι σχεδίαζε να ακολουθήσει τη συμφωνία. «Είμαστε βέβαιοι ότι θα επικρατήσουμε στο δικαστήριο του Ντελαγουέαρ».

Οι μετοχές του Twitter υποχώρησαν σχεδόν 6% στις μεταμεσονύκτιες συναλλαγές της Παρασκευής αμέσως μετά την είδηση, αφού έκλεισαν την ημέρα με πτώση 5%. Η μετοχή της Tesla κέρδισε περισσότερο από 1% στις μεταμεσονύκτιες συναλλαγές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ