Η Ελεονώρα Μελέτη ήταν καλεσμένη στην παρέα της εκπομπής “Χαμογέλα και Πάλι”. Η αγαπημένη παρουσιάστρια συζήτησε με την Σίσσυ Χρηστίδου για το νέο της βιβλίο, την τηλεοπτική της παρουσία ανά τα χρόνια, ενώ έθιξαν το πολύκροτο ζήτημα του εργασιακού εκφοβισμού που υπέστη.

Αρχικά, η Ελεονώρα Μελέτη ξεχώρισε ορισμένους σταθμούς στην καριέρα της, κάποιους για καλό λόγο, ενώ άλλους για κακό: “Καταπιέστηκα πάρα πολύ στον Πρωινό Καφέ, εκείνα τα χρόνια. Τότε ήθελα να κάνω καριέρα και όλοι με ρωτούσαν πότε θα κάνω οικογένεια. Το hashtag δεν το ξεχάσω ποτέ, έχω περάσει πολύ ωραία. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτήν την εμπειρία. Μια άβολη στιγμή μου στην τηλεόραση; Σε κάποιες συνεντεύξεις δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω, αλλά δεν ήθελα ποτέ να φανεί, θεωρώ πως είναι πολύ εκβιαστικό στον τηλεθεατή“.

Στη συνέχεια, το θέμα του εκφοβισμού τέθηκε στο τραπέζι, η γνωστή παρουσιάστρια περιέγραψε όλες τις κινήσεις της πάνω στο συμβάν, εξηγώντας πως παρά τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του εκφοβιστή, εκείνη πήρε τη δικαίωση και την ανακούφιση που επιζητούσε. Δεν έκρυψε πως υπήρξαν συνέπειες επειδή μίλησε.

Παροτρύνω τον κόσμο να μιλήσει για αυτά και εγώ μίλησα, δεν το κράτησα κλειστό το στόμα μου απλά δεν το δημοσιοποίησα. Πήγα σε αυτούς που έπρεπε, έδωσα τα ονόματα, καταστάσεις με αποδείξεις και μαρτυρίες. Δεν ήμουν η μόνη, ήταν και άλλα άτομα από πίσω. Σε αυτούς που έπρεπε να μιλήσω και τη στιγμή που έπρεπε να μιλήσω, μίλησα και έγιναν και τα δέοντα. Δεν θεωρώ ότι δικαιώθηκα αλλά απαλλάχθηκα.

Εγώ χρεώθηκα κάποια πράγματα περισσότερο, γιατί συνήθως ο “τσάτσος” αντιμετωπίζεται ως πρόβλημα και όχι ο εκφοβιστής. Αυτός που μιλάει είναι που αντιμετωπίζεται στην τελική ως πρόβλημα και που δημιουργεί θέματα και όχι αυτός που προκαλεί τις καταστάσεις. Εγώ απαλλάχτηκα από αυτή την τοξική συμπεριφορά; Απαλλάχτηκα. Τώρα τι κάνει ο άνθρωπος που έχει μείνει πίσω; Είναι δικό του πρόβλημα, όχι δικό μου να το λύσω. Δεν είμαι επιστήμονας. Χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας ο συγκεκριμένος. Δεν είναι δικός μου ο ρόλος να αποδώσω δικαιοσύνη” δήλωσε στη Σίσσυ Χρηστίδου.

Ποια η αιτία της μη δημοσιοποίησης των στοιχείων του θύτη; Η Ελεονώρα εξήγησε τους λόγους της χωρίς να μασήσει τα λόγια της: “Γιατί δεν λέω το όνομα του; Τι να δώσω στη φόρα; Έναν άρρωστο; Δεσμεύομαι νομικά για να μην αποκαλύψω το όνομα του, όχι για πάντα, για λίγο καιρό ακόμα. Μέχρι τότε θα έχουν βγει άλλοι να μιλήσουν, δεν είναι πολλοί. Στην δική μου την περίπτωση αυτός ο άνθρωπος ψυχικά δεν είναι καλά, μπορεί να μην το ξέρει κάποιος αλλά έχει διαταραχές. Όταν έχεις να κάνεις με έναν άνθρωπο με βαριά ναρκισσιστική διαταραχή, δεν παίζεις μαζί του μπορεί να είναι επικίνδυνος. Πιο πολύ τον λυπάμαι, παρά τον απεχθάνομαι

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ