Σε ηλικία 87 ετών έφυγε από τη ζωή ο θρύλος της rock ‘n’ roll Τζέρι Λι Λιούις, όπως γνωστοποίησε ο ατζέντης του.

Ήταν ένας από τους πρωτοπόρους του rock n’ roll στη δεκαετία του ‘50, όταν ήταν ένα σαρωτικό μουσικό και κοινωνικό φαινόμενο. Ο Λιούς ήταν ένας από τα πιο μεγάλα ονόματα της πρώτης περιόδου.

«Η έβδομη σύζυγός του ήταν στο πλευρό του όταν κατέληξε, στο σπίτι του στο Μισισιπί. Τις τελευταίες ημέρες της είχε πει ότι καλωσόριζε τη μετά θάνατον ζωή και πως δεν φοβόταν», ανέφερε η ανακοίνωση του εκπροσώπου του. 

«Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ταλαιπωρήθηκε από διάφορες ασθένειες και τραυματισμούς, που οι γιατροί συχνά έλεγαν ότι θα έπρεπε να τον είχαν πάρει πριν από δεκαετίες. Είχε κακοποιήσει το σώμα του τόσο ως νέος, που είχε ελάχιστες πιθανότητες να φτάσει στη μέση ηλικία, πόσο μάλλον στα γεράματα. “Είναι έτοιμος να φύγει”, είπε η σύζυγός του, λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή”», σημείωνε ακόμη η ανακοίνωση.

Οι έντονες ερμηνείες του Λιούις σε τραγούδια, συμπεριλαμβανομένων των Great Balls of Fire, βοήθησαν να καθιερωθεί η rock’n’roll μουσική ως η κυρίαρχη αμερικανική ποπ μουσική τη δεκαετία του 1950.

Ποιος ήταν ο Jerry Lee Lewis;

Ο Τζέρι Λι Λιούις γεννήθηκε στη Λουιζιάνα το 1935, γιος μιας φτωχής αγροτικής οικογένειας.

Μεγάλωσε σε συνθήκες ανέχειας, ενώ από μικρή ηλικία άρχισε να παίζει πιάνο. Οι γονείς του έβαλαν σε υποθήκη τη φάρμα τους προκειμένου να του αγοράσουν ένα πιάνο. Ο Λιούις άρχισε από το 1949, σε ηλικία 14 ετών να εκτελεί δημόσιες παραστάσεις, παίζοντας πιάνο.

Το 1956 ο Λιούις έκανε τις πρώτες ηχογραφήσεις του στην εταιρεία Sun Records στο Μέμφις του Τενεσί. Το τραγούδι του “Crazy Arms” πούλησε 300.000 αντίτυπα, ενώ το 1957 η επιτυχία του “Whole Lotta Shakin’ Goin’ On” έκανε τον Λιούις παγκοσμίως γνωστό, καθιερώνοντας τον στη Ροκ εντ ρολ σκηνή εκείνης της εποχής. Ακολούθησαν οι επίσης μεγάλες επιτυχίες “Great Balls of Fire”, “Breathless” και “High School Confidential”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ