Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα τον Αύγουστο του 2004 και πλήθος κόσμου είχε στεναχωρηθεί με την απώλειά του. Ο ηθοποιός υπήρξε ζευγάρι με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και είχαν αποκτήσει μαζί τον γιο τους, Γιάννη. Η μνήμη του ηθοποιού παραμένει ζωντανή, τόσο μέσα από τις αναρίθμητες ταινίες του, όσο και μέσα από τον γιο του, ο οποίος έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «8 Αυγούστου του 2004. Σαν σήμερα βιάστηκες να φύγεις να συναντήσεις την Αλίκη σου», κοινοποιώντας μια φωτογραφία τους από τα παιδικά του χρόνια.

Ο Δημήτρης Παπαμιχαλή γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου του 1934 στον Πειραιά και ήταν το τρίτο παιδί του Γιάννη Παπαμιχαήλ και το πρώτο με την δεύτερη του σύζυγο, Ελένη. Είχε δύο αδέρφια, τον Στέλιο, και τη Μαρία, από τον πρώτο γάμο του πατέρα του, καθώς και έναν αδερφό, τον Νίκο που γεννήθηκε μετά από αυτόν. Τα παιδικά του χρόνια ήταν φτωχικά. Οι γονείς του διηύθυναν ένα καφενείο στο οποίο συχνά βοηθούσε και ο ίδιος.

«8 Αυγούστου του 2004. Σαν σήμερα βιάστηκες να φύγεις να συναντήσεις την Αλίκη σου»

Τα πρώτα του χρόνια στιγματίστηκαν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και έζησε για περίπου δυο χρόνια στον τόπο καταγωγής των γονιών του το Κρανίδι, ύστερα από προτροπή τους, και αμέσως μετά το τέλος του πολέμου ξαναγύρισε στον Πειραιά. Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ έφυγε από τη ζωή στις 8 Αυγούστου του 2004, από καρδιακή προσβολή και σε ηλικία 70 ετών, όταν παραθέριζε στο εξοχικό του στην Ερμιόνη και το μεσημέρι αισθάνθηκε αδιαθεσία. Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, αλλά ήταν ήδη αργά.

Μέσα από το Elena’s Diary βρήκαμε φωτογραφικούς θησαυρούς από τη ζωή του και μάλιστα γίνονται γνωστές οι ιστορίες πίσω από αυτές.

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ ήξερε από νωρίς ότι ήθελε να γίνει ηθοποιός παρόλο που οι γονείς του επιθυμούσαν να ασχοληθείμ με την υφαντουργία. Το 1952 έδωσε κρυφά εισαγωγικές εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο και πέρασε. Στη Σχολή του Εθνικού, γνώρισε και την Αλίκη Βουγιουκλάκη, και αποφοίτησε από το Εθνικό με «Άριστα».

Ο πρώτος του ρόλος ήταν στο Γλάρο του Τσέχωφ και ακολούθησε ο ρόλος του Πολύδωρου στην Εκάβη του Ευριπίδη το 1955, ενώ έπαιξε δίπλα στους Κυβέλη, Κατίνα Παξινού, Άννα Συνοδινού, Αντιγόνη Βαλάκου και Αλέξη Μινωτή, ενώ τιμήθηκε με το Βραβείο Κοτοπούλη το 1957.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ συμμετείχε σε μεγάλες παραγωγές του ελληνικού κινηματογράφου, όπως το Ποτέ την Κυριακή ενώ ταινία ορόσημο στην πορεία του του ήταν η ταινία Παπαφλέσσας, η οποία συνιστά μια από τις μεγαλύτερες υπερπαραγωγές του ελληνικού κινηματογράφου και κόστισε 12.009.000 δραχμές.

Από το 1964 και για δέκα ολόκληρα χρόνια πρωταγωνίστησε στο θέατρο ως συνθιασάρχης με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, αλλά και σε δεκάδες ταινίες οι οποίες προβάλλονται μέχρι σήμερα και το κοινό τις παρακολουθεί ακατάπαυστα, αφού σημειώνουν υψηλά ποσοστά τηλεθέασης.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ