Θλίψη επικράτησε στον καλλιτεχνικό χώρο από την είδηση ότι ο Δάκης έφυγε από τη ζωή. Ο τραγουδιστής αναμετρήθηκε γενναία με τον καρκίνο, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία τους τελευταίους μήνες. Μάλιστα ο ίδιος είχε απομείνει μόνο 42 κιλά.

Μόλις γνωστοποιήθηκε η είδηση, φίλοι, γνωστοί και συνεργάτες του καλλιτέχνη έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν με συγκίνηση.

H Νάντια Κοντογεώργη που είχε συνεργαστεί μαζί του στο παρελθόν ανάρτησε απόσπασμα από live ερμηνεία του στην εκπομπή που παρουσίαζε “Φλερτ”. Άλλες προσωπικότητες της ελληνικής showbiz όπως η Ζέτα Δούκα, η Νικολέττα Ράλλη και η Φαίη Σκορδά αναφέρθηκαν σε πασίγνωστα τραγούδια του.

Ποιος ήταν ο Δάκης:

Ο Δάκης γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1943 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Το 1963 ήρθε στην Ελλάδα και σχεδόν ένα χρόνο μετά ξεκινά να τραγουδά σε χώρους διασκέδασης και θεαμάτων και παράλληλα ηχογραφεί το 1964 τον πρώτο του δίσκο στα αγγλικά με τίτλο «Deep in the heart of Athens» και ακολούθησαν δίσκοι που γνώρισαν αμέσως μεγάλη επιτυχία στα Γαλλικά, Ιταλικά και Αγγλικά. Ενδεικτικά οι επιτυχίες του εκείνης της περιόδου ήταν: Monsieur Cannibal, Tu Veux ou tu veux pas, Mourir ou vivre, Gaston. Μιλούσε έξι γλώσσες (ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και αραβικά), γεγονός που επιτρέπει να ερμηνεύει διεθνές ρεπερτόριο.

Το 1968 ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο στα Ελληνικά με τίτλο «Γεια σου σ′ ευχαριστώ» με τον συνθέτη Κώστα Ξενάκη και αμέσως μετά ακολουθεί η πρώτη του συνεργασία με τον Μίμη Πλέσσα και τις διαχρονικές επιτυχίες «Τόσα καλοκαίρια» και «Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά», όπου η ανταπόκριση του κοινού τον τοποθέτησε γρήγορα στους πλέον περιζήτητους ερμηνευτές εκείνης της εποχής.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ