Δύο μήνες μετά την είδηση ότι ήρθε στον κόσμο ο γιος τους, η Ρούνι Μάρα και ο Χοακίν Φίνιξ επιβεβαιώνουν για για πρώτη φορά το γεγονός.

Σύμφωνα με όσα είχε αποκαλύψει ο σκηνοθέτης Victor Kossakovsky, ο γιος τους ήρθε στη ζωή τον Αύγουστο και πήρε το όνομα River προς τιμήν του αδελφού του ηθοποιού, που πέθανε το 1993. Τώρα το ζευγάρι, που φροντίζει να κρατά την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αναφέρεται στο γεγονός μέσα από μία ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύει το ξένο περιοδικό People με αφορμή το μεταναστευτικό στις Η.Π.Α και τα παιδιά που χωρίστηκαν από τους γονείς τους στα σύνορα της χώρας με το Μεξικό.

Η Ρούνι Μάρα και ο Χοακίν Φίνιξ, συζητούν για το γεγονός ότι οι γονείς 545 παιδιών τα οποία απομακρύνθηκαν από την οικογένειά τους, δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί. Χαρακτηρίζουν την κατάσταση “σοκαριστική” και περιγράφουν πώς θα ένιωθαν αν κάτι τέτοιο συνέβαινε σε αυτούς.

Χοακίν Φίνιξ - Ρούνι Μάρα: Μιλούν πρώτη φορά για την γέννηση του γιου τους

“Ως νέοι γονείς, η σκέψη και μόνο ότι θα μπορούσαν να μας πάρουν το παιδί έστω για μια μέρα, είναι ανυπόφορη. Αλλά αυτή είναι η κατάσταση που βιώνουν αυτά τα 545 παιδιά και οι γονείς τους. Ως Αμερικανοί, είναι υποχρέωσή μας να συνεχίσουμε να δίνουν προσοχή στις εκκλήσεις των οικογενειών αυτών και να πάρουμε απαντήσεις γιατί αυτοί οι γονείς δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί. Μερικά απ’ αυτά τα παιδιά είναι νήπια ή δεν έχουν γίνει ακόμα ούτε 10 χρονών. Οι καρδιές μας ραγίζουν όταν σκεφτόμαστε πόσο έχουν υποφέρει στα χέρια της πατρίδας μας” γράφουνε μεταξύ άλλων.

Κλείνοντας την επιστολή τους αναφέρουν: “Πώς θα εξηγήσουμε στον γιο μας, όταν θα μας ρωτήσει γι’ αυτή την περίοδο και πώς συμπεριφερθήκαμε σε φοβισμένα, ανυπεράσπιστα παιδιά, κάποια από τα οποία ίσως να μην ξαναδούν ποτέ τους γονείς τους; Για χάρη της πατρίδας μας, ελπίζουμε να μπορέσουμε να του πούμε ότι η Αμερική ξεκάθαρα απέρριψε αυτή τη βαρβαρότητα και απαίτησε οι εκπρόσωποί μας έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να βρει τους γονείς που χάθηκαν”.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ