Εν έτει… 2021 και από την κρατική τηλεόραση (!) το βράδυ της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου γύρισε σελίδα η ιστορία της κυπριακής τηλεόρασης με το πρώτο ανδρικό gay φιλί που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό αέρα στην Κύπρο.

Μέσα από την σειρά της Άντας Γκουρμπαλή σε σκηνοθεσία του Σταύρου Ποταμάρη, “Το Μυστικό της Πεταλούδας” η οποία προβάλλεται φέτος από το ΡΙΚ, είχαμε μετά από χρόνια αντιδράσεων και απαγορεύσεων ένα “φιλί” μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου, αποδεικνύοντας ότι πλέον η τηλεόραση στη χώρα μας δεν χρειάζεται να “φυλακίζεται” από στερεότυπα και ομοφιβικές αντιλήψεις.

Και μια “πεταλούδα” έφερε την τηλεοπτική… Άνοιξη

Ο Στέφανος(Νίκος Γκέλια) στα τελευταία επεισόδια της σειράς είχε έρθει πολύ κοντά με τον Νικόλα(Μέμο Μπεγνή), με αποτέλεσμα να δείξει για πρώτη φορά τα συναισθήματα του με ένα φιλί… το οποίο και δεν κόπηκε από το κρατικό κανάλι, δείχνοντας σεβασμό στο σενάριο, στην πλοκή αλλά και στον έρωτα – φλερτ δυο ανδρών.

Οι δυο πρωταγωνιστές που μέσα από αυτούς αλλάζει η τηλεόραση και στην Κύπρο, πέρνοντας σκυτάλη από δεκάδες χώρες που εδώ και χρόνια άφηναν τις εν λόγω σκηνές να είναι στον τηλεοπτικό αέρα και να μεταλαμπαδεύουν μηνύματα μίλησαν αποκλειστικά στο HELLO! Cyprus και τον Κώστα Καρνάκη για αυτή την ξεχωριστή σκηνή που θα θυμούνται για πάντα.

Μέμος Μπεγνής

“Η τηλεόραση και γενικά η τέχνη, είναι η αποτύπωση της πραγματικότητας”

«Εν έτει 2021 μου φαίνεται αδιανόητο να συζητάμε για ένα φιλί μεταξύ δυο ανθρώπων του ιδίου φύλου στην τηλεόραση. Η τηλεόραση και γενικά η τέχνη, είναι η αποτύπωση της πραγματικότητας. Και συνήθως ειναι μπροστά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι, και χαίρομαι ιδιαιτέρως που επιτέλους έγινε το πρώτο βήμα για κάτι τέτοιο.

Είναι ένα μεγάλο βήμα για μια τηλεόραση, αλλά και γενικά για έναν κόσμο, όπου δε θα υπάρχει ομοφοβία, και γενικά κάθε είδος ρατσισμού. Αυτό που θα πρεπε να υπερισχύει είναι ο άνθρωπος και όχι η οποιαδήποτε επιλογή ή διαφορετικότητα.»

 

Νίκος Γκέλια

“Καλή αρχή στο να σπάσουν όλα τα ταμπού της τηλεόρασης”

“Ο Σταύρος Ποταμάρης, η Άντα Γκουρμπαλή και το ΡΙΚ έκαναν φέτος κάτι μοναδικό! Καλή αρχή λοιπόν, στο να σπάσουν όλα τα ταμπού της τηλεόρασης. Ζούμε σε μια εποχή που ένα γκέι ζευγάρι δεν είναι κάτι περίεργο και δεν χρειάζεται να το κρύβει… γιατί λοιπόν να το κρύβει η τηλεόραση;

Είναι τιμή μου που με επέλεξε για αυτόν τον ρόλο ο Σταύρος και τον ευχαριστώ για όλη την καθοδήγηση γιατί θέλαμε μην βγει τίποτα “ψεύτικο”. Είμαστε η γενιά που βλέπει σινεμά, netflix κτλ., θέλουμε αλήθεια και δεν μας αρκεί το ψέμα το καλυμμένο. Η αισθητική έχει ανέβει στην τηλεόραση παγκοσμίως και καιρός να έρθει και εδώ. Ας ξεκινήσουμε με αυτό… Έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε και να μάθουμε σαν κοινωνία.”

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ