Μεγάλες αλλαγές στο σύστημα ψηφοφορίας του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2023 ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών (EBU).

Και οι αλλαγές αρχίζουν:

Οι ψήφοι των τηλεθεατών θα καθορίσουν τις χώρες που θα προκριθούν από τους Ημιτελικούς.

Οι θεατές σε χώρες που δεν συμμετέχουν σε ημιτελικούς ή και στον διαγωνισμό θα μπορούν να ψηφίζουν διαδικτυακά

Οι ψήφοι της κριτικής επιτροπής θα συνδυαστούν με ψήφους από το παγκόσμιο κοινό για να αποφασίσουν το τελικό αποτέλεσμα

Το επόμενο έτος, οι χώρες που θα προκριθούν από τους Ημιτελικούς θα αποφασιστούν αποκλειστικά με βάση τις ψήφους των θεατών, και όχι με συνδυασμό κριτικής επιτροπής και ψήφου κοινού, όπως συμβαίνει από το 2009.

Οι κριτικές επιτροπές της επαγγελματικής μουσικής βιομηχανίας θα παραμείνουν για τον Μεγάλο Τελικό, αλλά ο πλήρης έλεγχος του ποιος θα φτάσει εκεί από τους Ημιτελικούς έχει παραδοθεί στο κοινό.

Και, για πρώτη φορά, θεατές από μη συμμετέχουσες χώρες θα μπορούν να ψηφίσουν και τα αγαπημένα τους τραγούδια!

Ο Martin Österdahl, Εκτελεστικός Επόπτης του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, δήλωσε σχετικά με τις αλλαγές:

«Σε όλη την 67χρονη ιστορία του, ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision εξελίσσεται συνεχώς για να παραμένει επίκαιρος και συναρπαστικός. Αυτές οι αλλαγές αναγνωρίζουν την τεράστια δημοτικότητα του σόου δίνοντας περισσότερη δύναμη στο κοινό της μεγαλύτερης εκδήλωσης ζωντανής μουσικής στον κόσμο.

Το 2023 μόνο οι θεατές του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision θα αποφασίσουν ποιες χώρες θα περάσουν στον Μεγάλο Τελικό και, αντανακλώντας τον παγκόσμιο αντίκτυπο του γεγονότος, όλοι όσοι παρακολουθούν την παράσταση, όπου κι αν ζουν στον κόσμο, θα μπορούν να ψηφίσουν για τα αγαπημένα τους τραγούδια.


Όσοι παρακολουθούν στον υπόλοιπο κόσμο θα μπορούν να ψηφίζουν μέσω μιας ασφαλούς διαδικτυακής πλατφόρμας χρησιμοποιώντας μια πιστωτική κάρτα από τη χώρα τους και οι ψήφοι τους, αφού αθροιστούν μαζί, θα μετατραπούν σε πόντους που θα έχουν το ίδιο βάρος με μία συμμετέχουσα χώρα τόσο των Ημιτελικών όσο και του Μεγάλου Τελικού.

Το κοινό σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες θα εξακολουθεί να μπορεί να ψηφίσει μέσω SMS, τηλεφώνου ή μέσω της εφαρμογής του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ