Άννα Μπαλάν: Μας μαθαίνει τι είναι ομορφιά για έναν τυφλό μέσα από το TikTok

Η συγκλονιστική ιστορία της Άννας Μπαλάν

Η Άννα Μπαλάν ήταν καλεσμένη στην απογευματινή εκπομπή, “Με Αγάπη Χριστιάνα” του Alpha Κύπρου και μίλησε για το εκ γενετής πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την όραση της, τα χρόνια που έζησε σε ίδρυμα μέχρι να βρεθεί και πάλι στην αγκαλιά της μητέρας της καθώς και για την ενασχόληση της με τον TikTok.

Η νεαρή ηθοποιός με καταγωγή από την Μολδαβία η οποία ζει σήμερα στην Ελλάδα, αποκαλύπτει πως το πρόβλημα της δεν στάθηκε ποτέ εμπόδιο στα όνειρα της.

Αν είσαι fun του TikTok πολύ πιθανόν να την έχεις πετύχει σε ορισμένα βίντεο να εξηγεί τις ομορφιές της ζωής για ένα τυφλό.

@anna__balan

Τι είναι ομορφιά για έναν τυφλό? #ομορφια #τυφλος #τυφλότητα #greektiktok #fy #foryou #αμεα #ελληνικοτικτοκ #tiktokgreece #τικτοκ_ελλαδα

♬ MOMENTS IN LIFE – Turreekk

Μέσα από τα βίντεο και τα μηνύματα που στέλνει θέλει να εμπνεύσει τους ανθρώπους και να τους σπρώξει στην κατεύθυνση της διαρκούς πάλης για καλύτερη ζωή ασχέτως των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Μέσα από το προφίλ της στο TikTok μπορείς να δεις μέσα από τα “δικά της μάτια” και να συνειδητοποιήσεις πώς είναι η ζωή ενός τυφλού ανθρώπου στη σύγχρονη κοινωνία.

@anna__balan

Τι δουλειές κάνει ένας τυφλος? #τυφλος #τυφλότητα #δουλεια #greektiktok #fy #foryou #αμεα #ελληνικοτικτοκ #tiktokgreece #τικτοκ_ελλαδα #fypシ

♬ Asian style warm tropical house – Future Oriented Triad

“Αντιμετώπισα συμπεριφορές λόγω της αναπηρίας μου”

Είναι η δημιουργός του podcast “Να Δει Κανείς ή Να Μη Δει”, με απαντήσεις σε ερωτήματα που μπορεί να έχει ο καθένας από εμάς για την καθημερινότητα ενός ατόμου με μερική ή ολική απώλεια όρασης.

Σε ερώτηση της Χριστιάνας Αριστοτέλους για το αν αντιμετώπισε ως παιδί κάποια σχόλια λόγω της οπτικής αναπηρίας η ίδια απάντησε:

“Εννοείται ότι έχω αντιμετωπίσει αυτή την συμπεριφορά κυρίως στο γυμνάσιο και στο λύκειο. Απλώς θέλει μια καλή διαχείριση από εσένα για να πεις ότι αυτό που θα πει ο άλλος δεν θα με πειράξει και πρέπει να είσαι ανοιχτός στο να εξηγήσεις σε έναν άνθρωπο ότι εγώ επειδή δεν βλέπω δεν σημαίνει ότι είμαι διαφορετικός από εσένα”

Ενώ σε ερώτηση αν έχει συνειδητοποίηση πόσους ανθρώπους έχει βοηθήσει μέσα από αυτό που κάνει η ίδια είπε :

“Αρπίζω τώρα να το συνειδητοποιώ η αλήθεια είναι. Όταν με σταματάει ο κόσμος στον δρόμο ή μου στέλνουν μηνύματα ότι τους βοηθάω ότι τους λύνω τις απορίες του…”

Μιλά για τη δική της ιστορία από τη στιγμή που συνειδητοποίησε πως είναι τυφλή, πώς κατάφερε να το διαχειριστεί και τους αγώνες που έκανε σε αυτό το δύσκολο ταξίδι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει όπως οι άνθρωποι με όραση.

Δείτε το σχετικό βίντεο: