Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η γυναίκα που χαράχτηκε στις μνήμες όλων των ανθρώπων, μικρούς και μεγάλους.

Τι κι αν όλοι νομίζαμε ότι έχουμε δει όλες τις ταινίες που έχει παίξει η Αλίκη Βουγιουκλάκη; Και όμως υπάρχει μια αγγλόφωνη, “κρυφή” ταινία της την οποία θα δει το ελληνικό κοινό για πρώτη φορά την 1η Ιανουαρίου στις 22:50

Η άγνωστη αγγλόφωνη ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Η αγγλοφωνη και πολυσυζητημένη κινηματογραφική ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη, “Aliki” θα προβληθεί στην ελληνική τηλεόραση και η Finos Film εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας την “Πρωτοχρονιάτικη έκπληξη” κάτι που φυσικά ισχύει και με το παραπάνω. Η ξενόγλωσση ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη έφτασε στον Λονδίνο και την Νέα Υόρκη.

Το 2019, η ταινία κατάφερε να αποκατασταθεί επιτυχώς σε υψηλή ανάλυση και είναι πλέον έτοιμη για να την απολαύσει το κοινό με ελληνικούς υπότιτλους.

Με την αθάνατη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, την Αλίκη στα καλύτερα της και μάλιστα σε αγγλόφωνη ερμηνεία, η ταινία απαρτίζεται κυρίως από ξένους ηθοποιούς, μεταξύ άλλων ο Jess Conrad και ο Wilfrid Hyde-White, γνωστός από τον ρόλο του Συνταγματάρχη Πίκερινγκ στο θρυλικό μιούζικαλ «Ωραία μου Κυρία», ενώ την σκηνοθεσία υπογράφει ο – υποψήφιος για 5 Όσκαρ – Rudolph Mate.

Η πρεμιέρα της ταινίας πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη το 1963, ενώ στην Αθήνα προβλήθηκε για πρώτη φορά ένα χρόνο μετά – τον Μάρτιο του 1964. Η ταινία γυρίστηκε εξ’ ολοκλήρου στο μαγευτικό και παρθένο νησί της Ίου, με τους κατοίκους του νησιού να βοηθάνε τόσο στην ομαλή υλοποίηση της ταινίας στις συνθήκες του νησιού, όσο και στην ίδια την ταινία, συμμετέχοντας σε πολλές σκηνές της».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ