Με μία λίστα τους οι «Financial Times» ανακοίνωσαν τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή για το 2022. Λίγο πριν καλωσορίσουμε το νέο έτος, παρουσιάστηκαν οι γυναίκες, που με τον τρόπο τους κατάφεραν να αφήσουν ανεξίτηλο το στίγμα τους. Μερικά από τα ονόματα που συμπεριλαμβάνει η λίστα είναι η Σάνα Μαρίν, η Σερένα Γουίλιαμς και η Μπίλι Άιλις.

25 γυναίκες στον αριθμό είναι ηγέτιδες, ηρωίδες και δημιουργικές, σύμφωνα με τους «Financial Times» και κατάφεραν να διαμορφώσουν με τη δουλειά τους το παρόν και το μέλλον.

Η λίστα περιλαμβάνει αθλήτριες, ακτιβίστριες για τα πολιτικά δικαιώματα, διευθύνοντες συμβούλους, αρχηγούς κρατών, φιλάνθρωπους, συγγραφείς, μουσικούς, ηθοποιούς, γυναίκες βραβευμένες με Νόμπελ, τις γυναίκες του Ιράν που, μετά τον θάνατο της Μάχσα Αμινί, βγήκαν στους δρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας, απαιτώντας ελευθερία και ίσα δικαιώματα, με κίνδυνο να στερηθούν την ίδια τους τη ζωή.

Από το χώρο της μόδας, ξεχωρίζει η Φραντσέσκα Μπελετίνι, που κατέχει τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου στον οίκο Saint Laurent, από το 2013. Σπούδασε στο Bocconi, ξεκίνησε την καριέρα της στον κόσμο των οικονομικών και στη συνέχεια συνέχισε, χάρη στον διευθύνοντα σύμβουλο της Prada Πατρίτσιο Μπερτέλι, με επιτυχία στον χώρο της μόδας, μέχρι που έγινε μία από τις λιγοστές γυναίκες μάνατζερ στον χώρο.

Η Κετάντζι Μπράουν Τζάκσον, είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα που έγινε δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ σε περισσότερα από 230 χρόνια ιστορίας. Η Ολεκσάντρα Μάτβιτσουκ, η Ουκρανή δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοσιογράφος εγκλημάτων πολέμου και πρόεδρος του ουκρανικού Κέντρου για τις Πολιτικές Ελευθερίες, βραβεύτηκε στα μέσα του Δεκέμβρη, με το Νόμπελ Ειρήνης.

Από το χώρο της πολιτικής, βλέπουμε ότι συγκαταλέγεται η Σάνα Μαρίν, η πρώτη πρωθυπουργός της Φινλανδίας και η νεότερη εκλεγμένη ηγέτης στον κόσμο, μόλις 34 ετών.

Στην κατηγορία των ηρωίδων, βρίσκονται αθλήτριες, γιατροί και ακτιβίστριες, όπως η διάσημη, πρώην τενίστρια Σερένα Γουίλιαμς.

Η τελευταία κατηγορία της λίστας με τις γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή του 2022 προορίζεται για τις δημιουργούς. Εδώ ξεχωρίζουν η Μέγκαν Μαρκλ, που έδωσε φωνή στις γυναίκες μέσω του podcast Archetypes αλλά και η ποπ σταρ Μπίλι Αίλις, που φέτος κέρδισε Χρυσή Σφαίρα και Όσκαρ για το «No Time to Die».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ